Mit adjak anyának karácsonyra?
én is mindig saját készítésű dolgokat ajándékozok a családomnak, nem is csak a költségek miatt, hanem mert sokkal személyesebb :) egyébként 14 éves vagyok, szóval szerintem tudok olyan dolgokat mondani, amiket te is simán el tudsz készíteni
- decoupage (szalvétatechnika): nem tudom hallottál-e már erről a technikáról, ha nem akkor nézd meg a neten, nagyon hasznos, egyszerű és sokoldalú, minden, de minden díszíthető vele, az eredmény pedig magáért beszél. én pl anyának fa varródobozt, fali zsebkendőkartót, fali kulcstartót, szalvétatartót, sütistányért, mécsestartót is készítettem ilyen technikával. Csak néhány szép szalvéta és egy decoupage ragasztó kell hozzá. A ragasztóból kisebb és nagyobb kiszerelésben is vásárolhatsz, de egyébként sem olyan húzós, 600 ft-ért már kapsz egy jó nagy mennyiséget. Annyi a dolgod, hogy válassz valami tárgyat, amit ki akarsz díszíteni, pl fa tárgyakat, de akár tálcát, dobozkát, vagy hasonlót. vágd ki a szalvétából azt a formát, amit majd a tárgyad egyik oldalára rá tudsz ragasztani. A szalvétának csak a felső rétegét használd, a többi nem kell. Ezután pedig csak fest te a felületet a ragasztóval, tedd rá a szalvétát, majd kend le még egy sor ragasztóval (ne ijedj meg, bár a ragasztó fehéres színű, amikor megszárad teljesen átlátszó lesz). Ezt ismételd a tárgy összes oldalán. Ha egy régi, megunt, mintás tárgyat akarsz decoupage-olni, akkor első lépésben fest le valamilyen fehér akril festékkel, majd ugyanúgy minden mehet, mint ahogy már leírtam. Szerintem nagyon hasznos dolog, egyszerű, mutatós, nem drága és bármin jól alkalmazható. Remélem segítettem és kipróbálod! A ragasztót egyébként kézműves boltokban, vagy papírboltban is beszerezheted. Sok sikert! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!