Nálatok hogy telik a karácsony?
Valahogy karácsonyi hangulatom van, és ez mindig is érdekelt, hogy vajon kinek hogy telik az a szentünnep...
Ezért előre is köszönöm, ha valaki megosztja velem!:)
Szia!
Anyukámnak van egy anyukája, bátyja, és annak van egy lánya és ugye felesége, akik Debrecenben laknak. Minden évben úgy van, hogy vagy a családommal (nagymamám, anyukám, apukám)elmegyünk Debrecenbe, és ott anyukám bátyjáékhoz, aztán a többi nap a többi rokonhoz(unokatesók, nagynénik stb.), vagy maradunk itthon, és jönnek anyukám bátyjáék hozzánk.
HA NÁLUNK VAGYUNK, mindig nagyimmal sütök 10 féle sütit (nagyim velünk lakik), apukám takarít, anyukám főz.
Én mindig tanulok verset, vagy egy zongora darabot, hogy valamit szent este elő adhassak. Aztán, mikor este 6 óra körül megérkeznek a vendégek (másik nagymamám, unokatesóm, anyukám bátyja és felesége) koccintunk, és leülünk vacsorázni. Aztán megesszük a sütiket, és megyünk a karácsonyfához. Mindenki l eül a nappaliban, és én pedig vagy elmondom a verset, vagy zongorázok valamit. Unokatesóm, szintén verset mond vagy gitározik.(20 éves). Aztán jön az ajándék bontás. Én és az unokatesóm odaülünk a fa mellé, és egyszer én egyszer pedig ő választ ki egy ajándékot. elolvassuk a cédulát, odaadjuk a személynek. Jóket nevetünk, beszélgetünk. Mikor elfogynak az ajándékok ( körülbelül este 10 órakko), bekapcsoljuk a tévét, és keresünk valami jó filmet. (NEM HORROR, NEM THRILLER, ÉS NEM IS AKCIÓ) Valammi vicces, vigjátékot, vagy akció-vígjátékot, vagy romantikusat. Ha nincs semmilyen jó film, akkor elővesszük azokat a filmeket, amiket apukám vett ki aznap a videótékából. Ha kaptam valamilyen társas játékot, akkor azzal is játszunk a film közben, eszünk Pattogatott kukoricát, stb. Másnap reggel vagy este mindig elmegyünk a templomba. Aztán jön még közben a szánkózás, stb.
MOST VISZONT TELJESEN MÁS LESZ A KARÁCSONY, MERT EGY TAGGAL BŐVÜLT A CSALÁD. KAPTAM EGY KUTYÁT SZÜLINAPOMRA, ÉS MOST HÉT HÓNAPOS. Nem tudom, hogy hogy tudjuk majd elvinni őt is idén Debrecenbe. (tavaly nálunk volt a karácsony, most mi megyünk Debrecenbe) NEM SZERETNÉM ŐT KIHAGYNI A KARÁCSONYBÓL.
Nagyon szépen köszönöm,hogy megosztottad velünk, igazán hangulatos nálatok is a karácsony...
Jaj egy kutyus? Nagyon szeretem én is a kutyákat, és egyetértek, tényleg ne hagyjátok ki a karácsonyból...
Lehet, hogy az lenne a legjobb, ha mégis ők jönnének hozzátok, nem? Mindenesetre mindenkinek előre boldog karácsonyt!:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!