Nálatok hogy telik a karácsony?
Valahogy karácsonyi hangulatom van, és ez mindig is érdekelt, hogy vajon kinek hogy telik az a szentünnep...
Ezért előre is köszönöm, ha valaki megosztja velem!:)
Ma nekem is karácsonyias hangulatom lett, meggyújtottam a szobámban egy illatmécsest, amit mindig karácsonykor szoktam és így én is "hangulatba kerültem". :D
Nálunk úgy teli, hogy szenteste mindig a szűk család van itthon, anya, apa, tesóm és én. :) Egész nap az estére készülünk, anyával sütünk-főzünk, tesóm és apa felállítják a karácsonyfát majd közösen feldíszítjük, tesómmal kitakarítjuk a házat és este 6-7 felé elkészülünk, megfürdünk és együtt vacsorázunk, filmezünk, együtt vagyunk. :) Nálunk még mindig meg van az, hogy a jézuska hozza az ajándékot, bár már 17 éves vagyok a tesóm meg még idősebb.. :) tudjuk,hogy valójában nem ő hozza, de anyáék mindig akkor teszik a fa alá az ajándékot amikor mi nem látjuk, majd csengetnek mintha a jézuska csengetett volna. :D Így olyan, mintha még mindig kicsi lennék.. olyan meghitt ez az egész. :) Igaz, hogy mostanában már csak mindig valami apró ajándékban gondolkozunk, hiszen nincs sok pénz ajándékra költeni, nem úgy mint régen. Ez a hitel dolog minket is szorongat, így már ez a dolog változott, a régi ajándékhalmokat apróságok váltják fel, de ez nem gond hisz nem az a fontos, a lényeg, hogy együtt vagyunk és itt vagyunk egymásnak. :) A lakás meg mindig meghitt, hisz azért az ablakokba égősort rakunk és nem csak a fát, hanem a házat is feldíszítjük apró díszekkel, gyertyákkal, égőkkel.. ebből nem adunk lejjebb :D
Aztán a másnap nyugodt, akkor mindenki pihen, akkor is együtt vagyunk, vagy esetleg jön pár rokon, beszélgetünk, eszünk. :D És ez így megy szilveszterig kb.. Az egész olyan meghitt, imádom ezt az ünnepet. :)
És nálad hogy telik, kedves Kérdező? :)
Jajj, nekem is totális karácsony-mániám van már most! :) Nálunk úgy telik, hogy én már október végén-november elején feldíszítem a lakást teljesen karácsonyira, aztán hétről hétre karácsonyi süteményeket sütök, hogy már előre beivódjanak az illatok a bútorokba :D 24-én reggel-délelőtt megállás nélkül karácsonyi zenéket hallgatunk, játszunk a bátyámmal, mintha kisgyerekek lennénk, karácsonyi mesekönyveket lapozgatok, aztán segítek egy kicsit anyukámnak a konyhában. A szüleim elválltak, de a karácsonyt mindig együtt töltjük (ezért is imádom). Olyankor olyan, mintha teljesen egy család lennénk, a szüleim kivirulnak, meghitt, boldog és családias az egész. Késődélután jön át apukám, és együtt, 4-en felállítjuk és feldíszítjük a fát. Közben anyukám néha kirohan a konyhába, tenni-venni a vacsi körül. Mikor feldíszítettük a fát, a bátyámmal kimegyünk a nappaliból, és mintha kicsik lennénk, közben a szüleink elrendezgetik az ajándékot. Aztán leoltják a villanyt, gyertyákat gyújtanak és csilingelnek, hogy mehetünk. Mire beérünk, valami gyönyörűnek és varázslatosnak tűnik az egész lakás, más hangulatú zene szól, a szüleink ott állnak a Fa mellett, és csodálatos az egész. Ajándékbontás, sírás-nevetés, szeretet, aztán jön az este fénypontja: a vacsi. Sajnos későeste apukám hazamegy :(, de attól még minden fantasztikus.
17/L , a bátyám 21 :) és még mindig úgy rajongok a karácsonyért, mint 5 éves koromban :)
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat, mindenkinek ment a zöld kéz!:)
Nálunk csak anyukám van,meg én. Délelőtt sütünk, főzünk, és kora délután nagy nehezen felállítjuk a fát, mikor ez meg van, elkezdjük együtt díszíteni, közben beszélgetünk, anyukám általában a gyerekkori karácsonyairól mesél nekem, és ezt nem lehet megunni, főleg, mivel mindig valami új jut az eszébe!:)Kész vagyunk a fával, és kivonulunk a szobából, anyu a másik szobába, én meg a konyhába, mert ilyenkor visszaoson, és lerakja az ajándékokat, mikor kijön, én is bemegyek ( nem rögtön) mindig arra ügyelve, hogy ne nézzek arra, amerre az enyém van... Szóval nálunk is a Jézuska jön!:) aztán várom, hogy megszólaljon a csengő, akkor bemegyünk nézzük a gyönyörű fát, énekelünk, élvezzük a hangulatot...Aztán ajándék bontás, ünnepi vacsora gyertyafénynél, beszélgetés, filmezés... bár most lehet,hogy más lesz, mert anyukámnak lett egy barátja.Sajnálom, azokat, akiknek nincsen semmi ünnep, vagy a pénz miatt nem lehet... és egyetértek, az ajándékok nem számítanak , mi sem szoktunk egymásnak nagy mennyiségben venni, mert nincs miből, de nekem ez mégis csak egy szép ünnep!:)Tudom, hogy még korai, de mindenkinek boldog karácsonyt!:) És még egyszer köszönöm a válaszokat!:)
Nálunk nagyon nagyon jó a karácsony.:) Felállítjuk délelőtt a fát, díszítjük, anya főz.:D Az égőket még Mikulás környékén felrakjuk, és természetesen megy a vita arról, hogy én felkapcsolva szeretném tartani a díszeket éjszakára, úgy tök jó aludni, de apáék szerint fényben nem is lehet..xdd Ááá, megvannak a viták ilyenkor is, de totál jó hangulat van.:D Mikor kész a kaja, eszünk, aztán jön az ajándékozás, amiket végül is én választottam ki, de akkor is...:D Este filmet nézünk, szóval totál jó hangulat van. Egyszerű, de nagyon szép karácsonyt tartunk, szilveszterkor jönnek a haverok, szóval nagyon nagyon jól érezzük magunkat.:)
Kedvenc ünnepem.:)
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat!
Nagyon jó hangulatom lett!:)
ÉS szerintem is jó úgy aludni, hogy az égők égnek!:)
ÉS anyukám totál ez:Fényben nem lehet aludni! =D
Olvasva az előttem szólókat, nekem is karácsonyi hangulatom lett, jó olvasni ezeket, jó tudni, hogy másoknak is van ilyen, mint nekünk otthon! :)
Sok panaszt hallok a Karácsonnyal kapcsolatban, hogy csak képmutatás, csak az ajándékozásról szól, meg, hogy szeretni mindig kéne egymást, nem csak ünnepekkor, de ilyenkor mindig azt, gondolom magamban arról aki mondja, hogy szegény ő, nem tudja ilyen gazdagon megélni ezt a szép ünnepet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!