Kezdőoldal » Ünnepek » Karácsony » Hogyan mondjam meg a családnak...

Hogyan mondjam meg a családnak, hogy mi nem ajándékozunk többet karácsonykor?

Figyelt kérdés

A család egyik felével már megbeszéltük évekkel ezelőtt, hogy nem adunk senkinek sem ajándékot, mert mindig balhé volt belőle, hogy ki mennyiért vásárolt, adott, ki mennyiért kapott, stb. Viszont most anyósomékkal, anyuékkal és apukámékkal is így szeretném, mert mi a fenét vegyen nekik az ember alapon, illetve minden karácsonykor mi rengeteg pénzt elköltünk normális, hasznos ajándékokra, mi meg kapunk egy cserepes virágot meg egy üveg bort. Sajnos nekik nincs sok pénzük, ami nem is lenne baj, mert nem az ajándék miatt mennék ki akkor sem ha sok pénzük lenne, de nem tudom, hogy hogyan álljak elő azzal, hogy nem veszünk innentől ajándékot, csak a három gyereknek, és nekünk se vegyenek. Az indok nagyon nyersen az, hogy sz.rt vagy valami hülyeséget csak azért, hogy valamit adjanak, azért ne vegyenek, drágára meg sajnos nincs pénzük, csak ezt finoman kellene megfogalmazni. Jó lenne, ha segítenétek, mert nagy dilemmában vagyok.

Köszönöm előre is a segítséget!

2013. okt. 13. 11:35
 1/5 anonim ***** válasza:

Nem adsz semmit és ennyi. Elöre mondhatod kerek perec nekik.

De azt, hogy ök adjanak nem tilthatod meg. Gondolom ök pont ezért adnak virágot és egy üveg bort mert ök sem akarnak ajándékozni.

Nekem a tesómék állnak mindig rosszul karácsonykor. Ök mindig a gyerekekkel saját készítésü dolgokat adnak. Pl egyik évben mindenki naptárat kapott. Sima papórbol kivágott 12 lapot, rá 12 fényképet és késsz is volt. Beírta a dátumot és ennyi. Szuper ajándék volt. Aztán már ezer dolgot csináltak, mindig valami hasznosat és egyedit.

2013. okt. 13. 12:50
 2/5 anonim válasza:

Szia: )

nalunk apaek siman megmondtak unokatesoimnak h mostantol pl szulinapon vegyenek 1 bombont es kesz: )

igy megy ez mar 5 eve

Karacsonykor meg sutiztek 1 jot es ennyi.

2013. okt. 13. 13:25
 3/5 anonim ***** válasza:

Ajándék helyett egy kis tálca sütit szeretnétek,és ti is azt visztek.

Nálunk így van,így mindenhol van rengeteg féle süti,és nem kell ajándékon agyalni.

2013. okt. 14. 15:29
 4/5 anonim ***** válasza:

Nálunk úgy volt:

Keresztanyámék mindig ilyen meg olyan szuper cuccokat vett nekem meg tesóimnak.Anyám meg megmondta:Nem kell ilyen drága cucc.Mi se tudonk ilyeneket venné max. 30e az egész családra.

Azt ennyi ;)

De jó évek voltak azok :) Mindig nem voltak a legjobb ajándékaim mivel én vagyok a legkisebb :D

2013. okt. 14. 21:11
 5/5 anonim válasza:

Nálunk ez úgy működik, hogy valami apróságot adunk csak.

Pl:

-veszek pár tálcát, és sütök rá sütiket (gyümölcskenyér,mézeskalács, zserbó..valami)

-pléh doboz, telesütöm mézespuszedlivel.

-kézi készítésű bonbonok

-krémlikőrt is készítettem már, kis 2-3dles üvegekben szépen feldíszítve.

Mi is hasonlókat szoktunk kapni pl: gyertyát amit ők öntöttek, gyertyatartót gipszből kifestve...

Ez azért személyes, és nem olyan drága dolog.

2013. okt. 21. 12:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!