Kezdőoldal » Ünnepek » Karácsony » Az ateisták míért ünneplik...

Az ateisták míért ünneplik meg a karácsonyt, tehát a Krisztus születését, ha nemhisznek az istenben?

Figyelt kérdés

2013. júl. 27. 16:02
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
*szeretetet
2013. júl. 28. 00:03
 12/31 anonim ***** válasza:
6%

Boldog szűűlíínaapóót

Boldog szűűlíínaapóót

Boldog szülinapot Jézus

Boldog szűűlíínaapóót!!!

2013. júl. 28. 02:51
 13/31 anonim ***** válasza:
63%

A katolikusok miért képzelik azt, hogy csak azt a mítoszt ünnepelhetjük, amit ők alkottak?

A karácsonynak semmi köze a valláshoz.

2013. júl. 28. 07:29
 14/31 anonim ***** válasza:
89%

Az ősi katolikus egyház szinte minden ősi vallás kiemelt ünnepeire "ráültetett" egy-egy katolikus ünnepet!

Mivel látta, hogy az ősi vallás szerinti ünnepeket az emberek tudatából, emlékeiből, szokásaiból kitörölni nem tudja, ezért ültette rá a saját ünnepeit.

Így bizonyos idő elteltével az emberek jó részében az a tévhit alakult ki, hogy az adott ünnep elsősorban a kereszténység, az istenben hívők ünnepe, és az ateisták azok, akik azokra a napokra "kitaláltak" maguknak valamit!!!!

2013. júl. 28. 07:40
 15/31 anonim ***** válasza:
81%
Nem vagyok megkeresztelve, a családom nem vallásos, de visszaemlékezve mindig a Jézuskát vártam amikor kicsi voltam és ők is azt mondták higy jön a Jézuska. Örülök neki, hogy meglehetett ez a varázslat a karácsonyokban, hogy egy angyalka hozza az ajándékot:) mára már persze tudom, hogy ez nem igza, de így is ugyanugy unnepleünk, díszítunk mint mások:)) szerintem ez a szeretetről szól és ehhez nem kell vallásosnak lenni. ( bocsi az ékezet hibákért.)
2013. júl. 28. 11:14
 16/31 anonim ***** válasza:
87%
én speciel azért mert a Karácsony nem Krisztus születése, hanem a nap éj forduló. Krisztus születését csak ezért tették erre az időpontra (meg az összes többi ünnepséget) hogy a pogányok könnyebben átvegyék a vallást... Voltaképpen megtartották a régi ünnepeket, csupán adtak neki egy keresztény köpenyt...
2013. júl. 28. 12:41
 17/31 anonim ***** válasza:
89%

Előző: jaja, a leigázott népeknél is csináltak ilyet (Dél-Amerika), nem betiltottak egy helyi ünnepet, hanem arra tettek egy Szent Mittoménki napot, aztán szép lassan keresztény ünnepet csináltak belőle...

Kérdező merre jársz? Talán nem tetszik, hogy egy pogány ünnepre rátelepedtetek, aztán a csúf gonosz pogányok merészelnek bármit is ünnepelni a ti szent ünnepetek idején?????

2013. júl. 28. 14:43
 18/31 anonim ***** válasza:
62%
Szerinted az ateistáknak vasárnaponként is dolgoznia kéne? Hiszen elvileg a vasárnap is katolikus ünnep.
2013. júl. 28. 17:43
 19/31 anonim ***** válasza:
5%
Igen! És ha az ő főnöke is ateista, és az alkalmazottakat is dolgoztatja vasárnap is, hétfőtől pedig újra indul a hét, .... ???? Csak azért mert a főnök ateista!
2013. júl. 28. 18:12
 20/31 anonim ***** válasza:
22%

Ez nagy hülyeség lenne.Emberi jog a vasárnapi pihenőnap, nem a vallásos emberek kiváltsága.

Főleg azért nem, mert valójában azért alakult ki, hogy a zsidókat kiszorítsák a vásárokról.Így még annyi köze sincs a kereszténységhez, mint gondolná az ember.

2013. júl. 28. 19:01
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!