Akik nem dolgoznak jelenleg, de értékes ajándékot kapnak majd karácsonyra, azok mit adnak szeretteinek viszonzásképp?
Hát lehet, hogy én vagyok hülyén összerakva, de.....
Amíg megtehettem, az legyen karácsony, születésnap, házassági évforduló, stb., addig a lehetőségeimhez képest a legjobbat adtam mindenkinek, aki számomra fontos. Pl. 50 fős 50. házassági évfordulós bulit intéztem anyósoméknak, anyukámék új hűtőt, gáztűzhelyet kaptak tőlünk, a legjobb barátok is hasonló szinten kaptak ajándékot, akkor is, amikor nekik nem ment olyan jól a talicska.
Most én vagyok úgy, hogy teljesen felhasználtam a folyószámla keretet, el vagyok maradva a csekkekkel, a majdnem új hűtőmet eladtam és vettem egy nagyon picit, az aranyaimat már elbuktam a zálogban. Őszintén lesz@rom, hogy nem tudok adni "értéket", hiszen volt és lesz is fordítva a dolog.
Egy család vagyunk (mondhatom, hogy a barátok is családtagok), és az a lényeg, hogy egymás mellett vagyunk jóban, rosszban.
Olyasmit, ami találó, a másiknak szüksége van rá, és lehetőleg értékes.
A mi családunkban a karácsony a legnagyobb ünnep az évben, hónapokkal előre készülünk. Ez azt is jelenti, hogy nagyjából szeptembertől elkezdünk rá félretenni, különösen hogy most nekem minimális a jövedelmem, 4 hónap alatt sokkal többet lehet összespórolni, mintha mindent most akarnék előteremteni. Remélem, hogy örömöt fogok okozni az ajándékokkal, az nekem minden pénzt megér :)
Egy ideje mi a családban már csak a gyerekeknek veszünk ajándékot. Mindenkinek jobb így.
Együtt töltjük az ünnepeket, szeretetben, békességben, kivonva magunkat a fogyasztói társadalom által diktált 'normák' alól.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!