Kezdőoldal » Ünnepek » Karácsony » Mi a jó a karácsonyban?

Mi a jó a karácsonyban?

Figyelt kérdés

Bocsi az időhúzásért, de nem értem miért szereti annyi ember? Nekem ez az az ünnep, amit legjobban utálok. Semmiről nem szól szerintem, csak az üzletről. Még csak nem is a családról, meg a szeretetről szól, hiszen ha karácsonykor szeretjük egymást, akkor gondolom mindig szeretjük egymást, mindenféle ajándék nélkül is. A közös vacsora meg régen mindennapi volt, úgyhogy ennek sincsen sok értelme szerintem.

És nem kérek olyan kommenteket, hogy nincsenek érzéseim, mert én így látom.

2012. dec. 6. 19:52
 1/9 cronika válasza:
Hidd el a karácsony az az ünnep amikor még legalább a rokon látják egymást a család együtt.. most ezt úgy értem hogy a mi rokonaik családunk 300km-el odébb lakik és a karácsonyt együtt töltjük : ))
2012. dec. 6. 21:05
 2/9 cronika válasza:
*ok
2012. dec. 6. 21:06
 3/9 A kérdező kommentje:
Jó hát jó nektek, nekem nem sok rokonom él, lehet, hogy pont ezért nem szeretem nagyon a karácsonyt
2012. dec. 6. 21:31
 4/9 anonim ***** válasza:

a karácsony egy bensőséges ünnep

ünnep közöttem és az Isten között

az istenfiú értem lejött erre a sárbolygóra, hogy megváltson.

Csodálatos ez az ünnep. ha nem lenne családom, akkor is.

egyébként felszínes rokonokkal (akik csak civakodásra, és régi sérelmek felemlegetésére használják az összejövetelt9 már nem járunk össze.

ajándékozás nincs. az ünnep lényegénél csak nevetséges, szánalmas anyagi vackokat tudnánk egymásnak venni.

Szerényen élünk. ha kell egy zokni, meg tudom venni, nagyzolós, drága dologra meg úgysem fussa...

néha a mglepetés miatt adunk apróságot, de inkább az a kivétel.

sértődés nincs. ez az ünnep nem arra való - szinte hallani a kassza csörgését, ahogy egyesek egymás ajándékait bontják, vajon drágább-e, mint amit én adtam

Jó lenne, ha néha látnák az emberek, hogyan vezetik őket az orruknál fogva, és hogy mit veszítenek FÉLELMÜKBEN, hogy lemaradnak a csürhétől.

2012. dec. 7. 14:03
 5/9 A kérdező kommentje:
Ma 14:03 nektek tök jó karácsonyotok lehet, úgy értem nem kaptok és nem vesztek ajándékot, mert TI tudjátok, hogy NEM ERRŐL SZÓL A KARÁCSONY. Pontosan ezért utáltam meg a karácsonyt, mert minden évben hatalmas ajándékozgatás, még ismerősökkel is -.-
2012. dec. 7. 14:43
 6/9 anonim ***** válasza:
Karácsonykor én is azt szeretem, hogy ilyenkor együtt van a család. Nálunk sajnos nem mindennaposak azok, hogy együtt vacsorázunk, főleg nem minden családtaggal.Ilyenkor összeülünk, beszélgetünk, sokat nevetünk. Az ajándékozás is jó dolog. Nem szoktunk nagy ajándékozást csapni, mégis van benne valami varázslatos. Mármint a karácsonyban. És jó ajándékozni is. Én szeretem, szeretem körbejárni a családot és mindenkivel leülni picit, ezt év közben ritkábban tudjuk megtenni, és ez a pár nap pont erre való.
2012. dec. 7. 14:59
 7/9 A kérdező kommentje:

ma 14:59 ti szoktátok tudni mi az ajándékotok? mert ha nem, akkor az a varázslatos biztos, mert így meglepetés :)

amúgy mindenkinek köszönöm a kommenteket :))

2012. dec. 7. 15:08
 8/9 cronika válasza:
Sajnálom hogy nem olyan a karácsonyod amilyennek te képzeled el :S
2012. dec. 9. 07:51
 9/9 A kérdező kommentje:
ma 07:51 neked milyen a karácsonyod?
2012. dec. 9. 21:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!