Mindenkinek ajándékoztok karácsonykor?
Nálunk is volt ilyen régen, hogy megbeszéltük, mi tartottuk, de senki más. :S
Jelenleg viszont már szerencsére megszűnt mindenféle ajándékozás. Tőlem kizárólag a szüleim, a testvérem és a testvérem barátja kapnak - és ők is csak apróságokat.
Még esetleg egyik barátom szokott kapni, de ő meg tényleg csak valami pici, ált. kézzel készített valamit.
Amúgy ilyen kisebb díszeket szoktam gyártani, ha pl. vendégségbe megyünk.
Szüleimnek, páromnak, anyósoméknak és keresztfiúnknak veszünk ajándékokat.
Igaz mi általában úgy csináljuk, hogy ha látunk valami jó, de ép akciós játékot a kicsinek, legyen ez akár szeptemberben akkor megvesszük neki.
És a többieknek is úgy szintén, sok lenne a kiadás még ha kb. 2-3000 Ft költenénk rájuk novemberben.
Nekem sajnos nincs túl nagy családom,akik meg vannak,azokkal nem olyan szoros a kapcsolat,hogy együtt ünnepeljünk vagy megajándékozzuk egymást.A szüleimmel és a két testvéremmel együtt ünnepelünk. Nekünk gyerekeknek még nincs családunk.
Én úgy szoktam megoldani,ahogy a #4 hozzászóló javasolta,vagyis nem hagyom év végére az ajándék vásárlást hanem egész évben nyitott szemmel járok. Sokat lehet így spórolni. Volt,hogy tizenezer ft-os könyvek 1-2 ezerre voltak leárazva.Nézem a leárazásokat,kiárusításokat is. Ha havi szintre lebontjuk,akkor nekem az ajándékok beszerzése havi (és nem minden hónapban) 2-3,5 ezer forint többletkiadást jelent,ami szerintem nem túl sok.
Ha nem tudsz ajándékozni,akkor készítsz süticsomagokat. Süss 2-3 fajta apró sütit, (muffin,linzer,hókifli stb) csomagold be szépen celofánba és add azt.
Vagy nyomatékosítsd azt,hogy ti tényleg nem fogtok ajándékozni és a kellemetlenségek elkerülése érdekében szeretnéd,ha ők is tartanák magukat a megbeszéltekhez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!