A Mikulás/Jézuska hozza az ajándékokat? Anyukák, ti hogyan nevelitek ilyen téren a gyerekeiteket?
21es - szíved joga.
De remélem nem egy csoportba fognak járni a gyermekeink!
21-es, és ugye akkor nem is mesélsz neki? Csak mondjuk történelemkönyvekből? :D
A gyerekek szeretnek hinni ezekben a dolgokban, egy nagyon kedves dologtól fosztod meg őket szerintem. De ez csak az én véleményem :)
Bár felnőttünk azóta ,de még mindig azt mondjuk, hogy "na, mit hozzon a Jézuska?", "Írj a Jézuskának".
Nálunk a Mikulás hozza December 6-án (Szent Miklós ünnepén) a cipőkbe a csomagot. (NEM TÉLAPÓ, mert akkor Télanyónak is lennie kellene).
Szenteste, Jézus születését ünnepeljük, az ajándékot is a Jézuska hozza.
Valahogy úgy alakult, hogy nem ültek le velünk a szüleink megmagyarázni, hogy akkor most ki hozza. Persze idővel (olyan 6-7 évesen) rájöttünk, hogy a szülők ajándékoznak meg minket, de beszédben mindig a Mikulás/Jézuska maradt meg.
Nekem ez a természetes, ezt szeretném majd a gyerekeimnek is tovább adni.
Valaki kérdezte, hogy a "jézuskázás" hogy jön össze a vallásossággal. Egy gyereknek úgy lehet ezt megmagyarázni, hogy az Isten szeret minket, ezért ajándékul elküldte az ő fiát Jézust. Mi is szeretetünket fejezzük ki az ajándékozással.
Szia!
Hát nálunk mind2 hozta, szüleim elhitették vele, hogy létezik, (jelenleg 15éves vagyok, kb 6-7éves korom óta sejtettem, hogy nem léteznek, 10éves koromban jöttem rá;) ) mindig kíváncsiskodta, 1x miután feldíszítettük a fát(eggyüt szoktuk, szerintem jó, egész nap eggyüt a család, díszíti a fát jó a hangulat stb) utána végig az ajtó előtt állta, hogy meggyőződjek róla, hogy tényleg létezik, 1-2évre lenyugtatott, de miután rájöttem, elmondták, hogy az ablakon keresztül rakták be az ajándékokat...xD
Remélem segítettem Üdv.
Jajj de idegesítő, hogy nem lehet szerkeszteni a szöveget...
Nem vagyunk vallásosak, ezt kihagytam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!