Mikor szoktatok a karacsonyfat disziteni?
Kinn elek kulfoldon,es itt mar novemberben megkezdodik az unnepi hangulat! Ilyenkor mar sokhelyen allnak a karacsonyfak! Nagyon jonak tartom ezt,mert igazi karacsonyvaras van!:)
Magyarba gondolom ez meg nem divat,vagy igen?:)
Én csak a lakást szoktam kidekorálni, bronz vagy ezüst vasárnapon, attól függ mikor milyen kedvem van:)
A fát azt mi a párommal már 4 éve 23-án este állítjuk fel, mert 24-én szoktunk menni anyósomékhoz és mivel korán reggel indulunk így 23-ára kerül a sor.
24-én szoktuk otthon.
De új otthonomban, másképpen van. A férjemnek decemberben van a szülinapja, és annyira jó kedvünk lesz, hogy feldíszítjük a fenyőnket! :D (Műfenyőnk van.)
Hát a karácsonyi zenék nagyjából november közepétől-december elejétől vannak nálunk plázákban, rádiókban.
A karácsonyi akciók december elejétől folyamatosan.
Karácsonyfa november közepétől itt nincs, max december elejétől, de csak a plázákban, és hasonló helyeken, otthonokban nem.
Itt az adventi időszak alatt indul be a karácsony igazán, ami november vége.
Sokak szerint az 1 hónapnyi "Merry Christmas" hangulat is sok, ami nálunk van, a legtöbb embernek 1-1,5 hét után már elege van az egészből.
Mivel sok ország "elnyugatiasodik", ezért itt is egyre inkább "divat".
Amúgy melyik országban élsz?? :D
Én Angliában élek, és én is azt tapasztaltam hogy már novemberben sok háznál állnak a fák, DE ők dec. 24-én karácsonykor vagy 1-2 nappal utána bontják is le.
Nekem nem tetszik ez, mert elrontja a karácsonyi hangulatomat, így én a szokásomhoz híven csakis december 24-én díszítek fát, és januárban bontom le.
Angliaban elek! Magyarban otthon , mi is 24 en diszitettunk, de nekem bejon hogy elobb diszitsunk fat! Elhiszem hogy sok embernek eleg par het karacsonyi hangulat, sok rossz dolog tortenik otthon!:(
Koszonom a valaszokat!:)))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!