Mi kell egy "Betlehem" elkészítéséhez?
Azt a feladatot kaptam, hogy készítsek Betlehemet.
Tisztában vagyok azzal, hogy Jézus születésének színhelye és hasonló dolgokkal.
Mi szükséges az elkészítéséhez? Pontosan mit és hogyan kell ábrázolnom?
Egy 3mx3m-es térbeli kis "műalkotásról lenne szó - már ha mondhatom így.
Segítenétek nekem?
Biztos, hogy 3 méter x 3 méteres "kis" műalkotásra gondoltál?!... 8-o
Ez egy kisebb szobányi terület, ide már embermagasságú figurák kellenek...
Amúgy meg teljesen mindegy a méret : kell hozzá
- 1 db istálló
- néhány állatfigura (tehén, szamár, birkák)
- A Szent család figurái (József, Mária, kis Jézus jászolban)
- 2-3 pásztor-figura
- 3 királyok figurái (+kincsesláda, ajándékok, 3 teve)
- dekoráció (szalma, pálmafák, füves talaj, moha az istálló tetején, stb.)
Amúgy keress rá a Google-n, számtalan képet találsz, ami segít az elkészítésben.
Miért nem hívőknek adják ki ezt a feladatot, akiknek a vérében van, és nemcsak formailag tudnák teljesíteni, hanem lelket, mondanivalót is vinnének bele...? Nem elég egy receptet követni: "Végy három pásztort, három királyt...". Az elmúlt kétezer évben sokmillió betlehem-ábrázolással gazdagodtak a művészetek, egy gyakorló keresztény rengeteget ismer, ért, érez... és a megélt hitéből táplálkozva meg tudja alkotni a saját betlehemét...
Bocs, hogy így beszélek, de szerintem tényleg jobb lenne vagy átadnod valakinek, vagy legalább bevonni valaki komolyan hívőt...
Na, 2., ez volt aztán a nagy segítség... Tolerenciát nem tanulnak a KOMOLY hívők!? Na, mindegy.
Kérdező! Az Elsővel értek egyet, azt tanácsolom, hogy keress képeket az interneten, csomó jó ötletet lehet találni. Mondjuk a 3x3 méter az óriási! :o
Én egész kicsit csináltam tavaly, papírból, ott mondjuk csak a család volt, meg egy csillag fellógatva, de jól mutatott a fa alatt. :)
Kedves felháborodott!
Köszönöm, van hitem de a formaságokkal nem igazán vagyok tisztában, bocsáss meg.... . Az én ku.va anyámat, hogy kaptam egy feladatot :D.
Kedves Kérdező!
Nem háborodtam fel Rajtad egyáltalán (nem úgy azon, aki beszólt), és kérlek, hogy mellőzd a trágárságot...
Kicsit bővebben: Én gyakran állítok Betlehemet, passiójeleneteket, feltámadás- és pünkösdinstallációt és sok egyéb hasonlót, és szívesen vonok be olyan gyerekeket, fiatalokat, akik nem olyan rutinos hívők (de sosem bíznám egyedül rájuk), mert a közös munka sokat ad nekik, elmélyülnek a hit nagy misztériumaiban, miközben megbeszéljük, hogy melyik darabnak mi a jelentősége, a színek szimbolikája, a gesztusok testtartások mit fejeznek ki, hogy is van ez a Bibliában, mit jelent ez ma nekünk, azt hogyan és milyen eszközökkel tudjuk a legjobban kifejezni, milyen képzőművészeti ábrázolásokat ismerünk a témában stb. Tehát ez egy nagyon jó dolog, és nagyon mélyre tud menni...
Nem az a bajom, hogy adnak Neked feladatot ebben, hanem az, hogy magadra hagynak vele!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!