4 nap múlva Karácsony. Hogy álltok a készülődéssel?
Fát megvettétek már? Sütik, halászlé, stb.?
És hogyan telik a 24.-e? Mikor keltek, hány órakor kezditek az ajándékbontást?:-)
Egyáltalán nincs karácsonyi hangulatom. Fa még nincs, süti sincs, semmi sincs, csak az ajándékok.
24-én késői ebéd szokott lenni nálunk, ajándék osztás és bontás olyan du-n 5 körül van.
Nekünk a párommal az igazi 24-e idén 22-én lesz, mert másnap elutaznak a családjával külföldi rokonokhoz, és csak karácsony után jönnek haza :(
Szóval ma meg holnap nagytakarítás, csütörtökön reggel felkelünk (sajnos becsúszott egy jegybeírás arra a napra, úgyhogy elkísérem reggel) hazafelé megvesszük a fát, hazajövünk, becsomagoljuk az ajándékokat, készülődés, fürdés stb, sötétedés után behozzuk a fát, feldíszítjük, vacsit csinálunk, eszünk, borozgatunk, összebújunk :)
Az igazi 24-e úgy néz ki, hogy apukám átjön, átadjuk egymásnak az ajándékot, beszélgetünk, utána átmegyünk hozzájuk, és ott lesz a párja, neki a gyerekei az ő párjukkal. Lesz nagy vacsi meg minden :)
Az ajándékok már becsomagolva várnak a szekrény tetején, kivéve 3at azokért holnap megyek el.
A bevásárlás egy része már megvan, már csak a húst kell megvennem a töltött kápihoz, meg a 3 napra való előre bevásárlás.
Takarításból már kész a spejz és a vizes blokkok, ma a koyha-nappali a soros, csütörtökön a szobák.
Sütni pénteken sütök, főzni párom főz 24-én.
Én le se fekszek 23-án, 24-e reggelig sütök általában.
A család 7 körül kell, amikor már kezd illatozni a házi sütésű saját kalácsom.
Fát 23-án éjjel egyedül díszítek.
Anyu és a bátyám jönnek át 24-én dél körül.3 körül eszünk.
Kicsit ülepszik, aztán 4 körül ajándékozás.
Utána társasozunk, beszélgetünk.
Igen, hétvégén vettük meg a férjemmel az ezüstfenyőt.
Ma felhozta a kocsiból. A napokban fel lesz díszítve. Holnap elkezdem csomagolni az ajándékokat, lehet az egésszel végzek is, meg kicsit takarítgatni fogok.
Sütni nem fogok, mert arra már nem jutott pénzünk.
24-én reggel átmegyünk a férjem szüleihez ott ajándékbontás lesz, utána délután elutazunk az én családomhoz és a szentestét már ott töltjük. Azt mondanom sem kell, hogy mindenütt lesz evés-ivás. Szóval Karácsonykor nem is leszünk itthon, mert szülőknél töltjük és az utolsó nap jövünk haza.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!