Kezdőoldal » Ünnepek » Karácsony » Van jo receptetek a sult...

Van jo receptetek a sult husra? Meg nem nagyon keszitettem ilyet, de nekem negyon izlik!

Figyelt kérdés
2011. dec. 4. 17:40
 1/3 anonim ***** válasza:

Amit ma készítettem:

A hús-szeletet sóztam, borsoztam, sülthús-fűszerkeverékkel+ízvarázzsal beszórtam (ez tetszés szerinti).

Apró krumplit hajában félig (!) megfőztem, megpucoltam, ketté vágtam.

Édeshagymát (lehet fehér-hagymát is) megpucoltam, négybe vágtam, sóztam.

Zsíron (olajon) a husit átforgattam, körberaktam a krumplival és a hagymával, kb. 2,5 - 3,0 deci fehérborral nyakonöntöttem, beborítottam és puhára pároltam. Amikor a husi puha lett, fólia le, az egészet gyönyörű pirosra sütöttem. (Lehet, hogy egy kicsit be is rúgtam!) Ezért:

Vigyázat! 12-14 év alattiak részére felnőttek felügyelete mellett SEM ajánlott!

2011. dec. 4. 18:31
 2/3 anonim válasza:

Én úgy szoktam, hogy veszek 1 kg csirkemellet (filézettet), kb fél-1 cm-es szeletekre felvágom, a tepsibe 6-7 ek olajat teszek, belefektetem a szeleteket, szeletelek rá almát, körtét, néha szilvát is, pont annyit, hogy teljesen ellepje. Öntök rá kb 1 deci vizet, letakarom alufóliával, beteszem a sütőbe olyan 180-200 fokra. Ha megpuhult, megfőtt (kb 20-25 perc), leveszem róla a fóliát, és pirosra sütöm.

Egyszerűen isteni a sült gyümölcsökkel!:)

Köretnek általában rizst szoktam, és nyomok rá egy kis majonézt, de ez elhanyagolható.

2011. dec. 4. 19:26
 3/3 A kérdező kommentje:
koszi szepen!!
2011. dec. 4. 19:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!