Kezdőoldal » Ünnepek » Karácsony » Meg szoktad ünnepelni a...

Meg szoktad ünnepelni a karácsonyt?

Figyelt kérdés
Ha nem, miért? Ha igen, hogyan és kiknek a kedvéért?

dec. 30. 14:23
A kérdező szavazást indított:
Igen.
Nem.
23 szavazat
 1/8 anonim ***** válasza:
81%
Csak idős anyám miatt ünneplem meg. Ez miatt el kell viselnem minden karácsonykor problémás testvéremet szintén problémás párját szokásos hűen meg csinálják karácsonyi veszekedést. Egyébként régóta nem érdekel karácsonyt.
dec. 30. 15:13
 2/8 anonim ***** válasza:
80%
Mióta a lányunk a világ másik végén él, nem foglalkozunk a karácsonnyal, olyan, mint egy hosszú hétvége.
dec. 30. 16:12
 3/8 anonim ***** válasza:
66%

Sajnos nem, nincs már meg az a családi kötelék mint 20 éve, jelenleg mindenki a szaros munkájának él, inkább megy pincérkedni, kisegíteni, szerintem csak azért hogy ne legyen otthon.

Ha nem is együtt ült le a két család nálunk, még két ünnep közt sem volt meg a szülőkben az hogy találkozzunk(és ez mindkét fél részéről így van, ugyanis napok teltek el úgy karácsony után hogy semmi reakció nem volt hogy jöttök-e vagy mi van)

Befásultak a magyarok, nem tudok rá mit mondani.

Az ünnepek alatt is azt hallani hogy megöregedtünk, semmi nem olyan már mint régen, annyiban aláírom lehet egy 57-60 éves ember is fáradt, életunt, de azért a családért, hangulatért össze kellene kaparnia magát az embernek.

32 évesen nekem halál a karácsony, szilveszter, a régi barátok évekkel ezelőtt elejét vették az itthoni kínlódásnak, és függetlenül kimentek dolgozni, azóta se jöttek vissza.

tegnapelőtt 00:14
 4/8 anonim ***** válasza:
68%
1-eshez hasonlóan, párom miatt. Ő nagyon oda van, hogy ilyenkor találkozni kell a családdal, mert hát jajj de szeretjük egymást. Persze arra nem gondol, hogy nem attól szeretik egymást. Attól szeretnék, hogy az év többi napján is egymásra emelnék legalább a telefont, hogy ki hogy van, tudjanak már legalább egymásról...De ha neki ennyire fontos, nem akarom elrontani a karácsonyát, hogy kihúzom magam. Meg a többiek is hasonlóan gondolkodnak hozzá, tehát nem akarom elrontani a karácsonyt, hogy savanyú vagyok.
tegnapelőtt 11:12
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Igen, a férjemmel, és a magunk kedvéért😁 Én imádom a karácsonyi dekorálást, fadíszítést, hangulatot, kajákat amiket csinálni szoktunk stb.

Szenteste még anyósomhoz is átmegyünk fát díszíteni, társasozni, ajándékozni, vacsizni.. Utána már csak itthon vagyunk, hármasban, a kiskutyánkkal együtt:)

tegnap 20:44
 6/8 anonim ***** válasza:
72%
Igen, keresztény vagyok, legfőképpen ezért. Számomra nagyobb ünnep az újévnél, szilveszternél, de nem nagyobb a Nagy Pénteknél.
ma 00:41
 7/8 anonim ***** válasza:
60%
Igen, meg szoktam ünnepelni. Leginkább azért, mert valamilyen szempontból én is keresztény vagyok, még akkor is, ha nem teljesen úgy, ahogy azt sok ember elképzeli. Fontosnak tartom, hogy megemlékezzünk Jézus születéséről valamikor az évben, mivel nemcsak vallási szempontból, hanem a szeretetről, békéről és testvériségről szóló tanításai miatt filozófiai szemszögből és a kultúránk miatt kulturális szemszögből is egy olyan személynek tartom, akitől rengeteget tanulhat a ma embere is. A másik ok, ami miatt meg szoktam ünnepelni, az a családi kötelék. Nagyon fontos, hogy legyenek az évben olyan alkalmak, amikor nem rohanunk, mint a hétköznapokban, nem az egónkat ünnepeljük, nem egyéneket ünneplünk és nem utolsó sorban meghitten, békésen ünneplünk, illetve a családdal egy kicsit közelebb kerülhetünk egymáshoz. Harmadrészt számomra tényleg nagyon fontos a szeretet, amit voltaképp a húsvét és a karácsony is üzen (de ha tágítjuk a kört, akkor a pészah, a hanuka, a két eid vagy a vészak is üzen kultúrának megfelelően). Gyűlölettel teli világot élünk és elkeserít, amikor látom, hogy a karácsony különösen a fogyasztói társadalom ünnepe lett, a fogyasztói társadalom és a vadkapitalizmus pedig rózsaszín gyűlölet...
ma 00:57
 8/8 anonim ***** válasza:
Igen, mert évközben mindenki rohan, viszont ilyenkor a rokonok zöme kiszakad a mókuskerékből, élvezzük, hogy jut időnk egymásra. :) Szeretünk karácsonyi filmeket megnézni, illetve karácsonyi dalokat hallgatni.
ma 20:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!