Kezdőoldal » Ünnepek » Karácsony » Zavarna titeket, ha a párotok...

Zavarna titeket, ha a párotok nem věnné nektek semmi ajándékot karácsonyra?

Figyelt kérdés
2 éve járunk, s minden hónap közepén le van égve. Én elvittem a születésnapomon meg az övén utazni, most decemberben Bécsbe meg Milanoba, vettem neki kb 20 ezer forimt értékbsn ajándékot. Valszeg karácsonyfánk se lesz, mert amit megrendelt Kínából nem érkezett meg, élõ fát nem akar, s ha nem jön meg a rendelés nincs 10-20;ezre egy másik műfenyőre, amire díszek is kellenek. Én meg annyi mindent vettem már a lakásába, nem gondolom hogy ez is az én felelősségem. De mivel annyit vagyok ott hiányozna. Anyja nem is tudja h ennyire el van adósodva, gatyásodva.

dec. 12. 15:42
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
97%
Engem személyszerint nem zavar, sok éve nem ajándékozunk karácsonyra, DE az általad leírt szitu zavarna, és a karácsonyi ajándék csak egy tünete a problémának... miért van ennyire eladósodva? Keveset keres, vagy elveri a pénzt?
dec. 12. 16:12
 2/14 anonim ***** válasza:
95%
Nagyon sürgősen ülj le vele és beszéljétek át a pénzügyi dolgaitokat, mert ebből komoly gond lehet még a jövőben. Ha nem tudtok zöld ágra vergődni, jobb, ha hagyod a p.csába, mert ha ez már most ennyire zavar, később csak rosszabb lesz.
dec. 12. 16:24
 3/14 anonim ***** válasza:
38%
remélem nem vesz
dec. 12. 18:29
 4/14 anonim ***** válasza:
96%
Nem. Alapvetően nem is szoktunk egymásnak venni semmit, inkább közösen veszünk valamit.
dec. 12. 20:08
 5/14 anonim ***** válasza:
87%
Zavarna, igen. Nem az, hogy csóró (bár annak sem mindegy az oka), hanem az, hogy egy gesztust sem tesz. Egy tábla csokit is át lehet adni úgy, hogy érezzem, szeretetből kaptam. Ha ennyit sem tesz meg, az bennem sok kérdést felvetne.
dec. 12. 21:13
 6/14 anonim ***** válasza:
84%

Zavarna, leginkább az elv miatt, nem azért, mert elvárom a drága ajándékot, inkább csak a figyelmességet, ami (szinte) ingyen van.

Viszont karácsonytól és ajándékoktól függetlenül az anyagi egyoldalúságot is elítélem egy kapcsolatban (már amennyiben az nem egy átmeneti dolog, hisz mindenkinek lehetnek problémái, de törekedni kell a megoldásra).

Te amúgy miért költesz rá ilyen sokat, ha tudod, hogy nem viszonozza? Neki ez nem kellemetlen? Ha zavarja, akkor neked kellene talán kicsit visszafognod magad, ha pedig ez természetes neki, akkor azon kellene elgondolkodni, hogy nem használ-e ki anyagilag

(illetve hogy nem mászna-e ki gyorsabban a gödörből, ha te nem támogatnád).

dec. 13. 00:49
 7/14 A kérdező kommentje:
Sajnos ha nincs semmi penze akkor nem nagyon tud kimaszni. Tobbszor volt h en alltam valami tartozasat. Valszeg azert tettem mert szeretem
dec. 13. 01:00
 8/14 anonim ***** válasza:
90%

Mi nagyon rég megbeszéltük, hogy egymás közt nem ajándékozunk. Úgyis megveszünk mindent magunknak ami kell. Én többnyire könyveket szoktam, ez az ünnepre való tekintettel most több lett az átlagnál decemberben, 9db.

A férjem kártyázni szeret, azokat gyűjti. Havi szinten szokott venni ő is. Közösnek pedig idén vettünk 2 társasjátékot. :) Szóval nálunk ez nem gond.

A probléma nálatok viszont nem ott kezdődik, hogy nem vesz ajándékot, hanem hogy nem tud bánni a pénzzel, el van adósodva a párod. Ne költs rá ennyit, ez minden jóérzésű embernek kellemetlen lenne, hisz nem tudja viszonozni.

dec. 13. 15:02
 9/14 anonim ***** válasza:
71%
A 3-mas válaszolónak nem volt gyerekszobája, vagy kiesett az empátia az agya helyéről?
dec. 13. 20:54
 10/14 anonim ***** válasza:
50%

Egyáltalán nem zavarna, mivel amire vágyok vagy szükségem van megveszem magam évközben a fizetésemből. Nem vagyok már gyerek…

Persze ha megbeszéljük egymással, akkor veszünk valamit.

dec. 13. 21:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!