Ezeknek a szakállas, hosszú sapkás, fejtestű manóknak van valami komolyabb hagyománya?
Azt leszögezhetjük, hogy az igazi karácsonyhoz, vagyis Jézus születésének ünnepéhez semmi köze. Mégis ilyen manókkal van tele minden így decemberben...
Van valahol "értelmesebbnek mondható" hagyománya? Honnan terjedtek így el?
Valami film miatt, nem jut eszembe a címe.
De en is rosszull vagyok tőlük. Kb. mintha alkoholistak lennenek, csak a nagy dulledo orruk latszik...
1-es, szerintem te a Grincsre gondolsz, de lehet tévedek.
Szerintem az kicsit más, mint ezek a szakállasok.
Nekem tetszenek, mert ja, cukik. De nyilván semmi köze a keresztény karácsonyhoz... Épp ezért igyekszem nem túlzásba vinni a "manózást".
Ja meg épp ezért kezdtem kíváncsi lenni a történetükre....
5-ös: a nem-keresztényeknél is Jézuska hozz a karácsonyfát, a Télapó az a Mikulás.
Ennek ellenére nem Jézus születését ünneplik, hanem csak a szeretet ünnepét.
(Márcsak azért sem, mert ennek az ünnepnek semmi köze Jézushoz vagy a kereszténységhez, sokkal régebbi eredetü és a téli Napforduló ünnepe.)
Nem a grincsre gondolok, hanem ezekre az elkesz gnomokra. :D
Azok is valami film utan terjedtek el, 10 éve kb.
Azokkal a manok szerintem is cukik, akiknek van arca, de ezek borzasztóak.
"Nekem tetszenek, mert ja, cukik. De nyilván semmi köze a keresztény karácsonyhoz... Épp ezért igyekszem nem túlzásba vinni a "manózást".
Keresztényként az ég világon semmi gondom a manókkal. Egy kedves téli dekoráció, amúgy szerintem nagyon cukik. Ugyanígy a szarvasnak sincs köze Krisztus születéséhez, a diótörő-figurának sem, sőt még a hópehely-vagy hóember figurának sem. Ezek mind téli dekorációk, ezért már adventkor kikerülnek. Viszont pl. betlehemet nem teszek még ki, csak majd 24-én. És a manó nyilván nem a betlehemhez kerül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!