Kezdőoldal » Ünnepek » Karácsony » Mikor romlott le ennyire a...

Mikor romlott le ennyire a budapesti karacsonyi vásárok felhozatala?

Figyelt kérdés
Ha jól rémlik, 1997 óta járunk ki a Vörösmarty téri vásárra. A bazilikás sokkal késöbb, asszem 2011-ben kezdődött csak. Emlékszem, hogy 1-2 3vtizeddel korábban sokkal több kézműves terméket áruló stand volt, és sokkal minőségibbek mint most. Most már csak a drága, zsíros kajákra van kihegyezve az egész. Az egésznek nincs olyan hangulata mint régennen. Mégis úgy reklámozzák, hogy Európa legjobb vására. Háát nem tudom. Kinek mik a tapasztalatai?

dec. 8. 01:33
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%
Ha már ilyen helyre megy valaki, akkor akaratlanul is költeni fog valamire szerintem. Van egy kis pszichológiai hatása ezeknek a vásároknak, hangulatosak is, és rossz érzés, ha üres zsebbel/ egyedül megy oda az ember ( ezért aki nem teheti meg, sokszor inkább nem is megy ) Én néha ki szoktam nézni a Vörösmarty téri vásárra is, de ételt sosem veszek ott, sokallom a 8-10 ezres gulyást, lángost, stb. Viszont ilyenkor én egyszer egy évben azt a 8-10 ezret ( van, hogy ennek dupláját) elköltöm a kézműves magyar alkotók termékeire a standoknál. Egyedi termékekre ünnepekkor nekem belefér ennyi, és volt olyan stand, ahol ingyen ajándék ékszert kaptam a vásároltak mellé. Magyar kézművesek még egyszer sem húztak le ott, mindig kedvesek voltak és lehet, hogy drágák, de egyedi, minőségi termékeik vannak. Azt viszont észrevettem, hogy mintha kevesebb standjuk lenne, de akkor is kifejezetten őket keresem. ( És találok is )
dec. 9. 13:29
 12/15 A kérdező kommentje:
Mi most a Bazilikánál vettünk egy porcelán Bethlehemt 9-ért. Nem kevés, de különleges, s szerintem többet ér mint 2 db lángos.
dec. 9. 13:35
 13/15 A kérdező kommentje:
Hogyha az áraikat hasonlítgatjuk
dec. 9. 13:35
 14/15 anonim ***** válasza:
100%

Volt egy remek árus, zöldes égetett kerámiákkal, nála több mindent vettem.

Aztán az Allee melletti vásárba "költözött", és egy ideje egyáltalán nem látom sajnos.

dec. 9. 23:08
 15/15 anonim ***** válasza:
100%

Én a covid után éreztem egy durvább hanyatlást a vörösmartys vásárnál, legalábbis ahhoz képest, amilyennek megismertem (a 2010-es évek elején voltam ott először). Gondolom, az elsődleges oka az, hogy elszálltak a pavilonbérlési árak, és a legtöbb kézműves alkotónak, cégnek már nem éri meg (volt kedvenc ékszeresem, akihez minden évben kijártam vásárolni, és már évek óta nincsen ott), és valszeg kifizetődőbb, ha a legtöbb stand kaját meg forraltbort árul.

Amúgy azért Béccsel nem példálóznék, mert 1-2 vásár kivételével ugyanaz, sőt a Rathausplatzon levő még gagyibb verziója a vörösmartysnak (kommersz kínai papundekli cuccokat kézművesként áruló standok, kommersz kaja, k...a nagy tömeg - azért a vörösmartysban még akad pár szebb, minőségibb kézműves árus).

dec. 11. 18:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!