Aki utálja a karácsonyt, mert "milyen álszent, felszínes, összejár a család, holott utálják egymást" stb., az miért nem próbálj olyan karácsonyt létrehozni, amit ideálisnak tart, ahelyett, hogy az egészet elutasítaná?
Jogos!
Én szeretem a karácsonyt, nem csinálunk nagy ajándékozást és nincs nagy rokonvándorlás sem. Ha arról szólna, én is utálnám. De olyanná teszem, hogy jó legyen. Amire nekem és a szűk családomnak igénye van, amit szeretünk.
Lehet, hogy valakinek nincs választási lehetősége, vagy úgy érzi, hogy nincs választási lehetősége, nem tudja, hogyan lehetne kilépni abból a helyzetből, amit utál, és azért érzi úgy, ahogy a kérdésedben is leírtad.
#2: ki beszélt erőltetésről?
Írod, hogy "tök jók az ünnepi fények", de a napokban volt olyan kérdés, ahol a Kérdező legszívesebben azt is letépte volna máshonnan. Neked ez meg a pihenés szép a karácsonyban, ezt tartod meg belőle. Akkor miért kötsz bele a kérdésbe, ha nem rólad szól?
#4: ha úgy látod, hogy beléd szálltam, ez csak projekció, illetve túlérzékenység a részedről.
És még egyszer: kérdésem azokról szól, akik zsigerből gyülölik a karácsonyt, és mindent, ami hozzá kapcsolható, indokként olyan fent említett dolgokra hivatkozva, amelyek befolyásolhatók.
Sehol nem írtam arról, hogy milyen formában kellene ünnepelni azt. És még egyszer: Te nem annak tűnsz, akikről a kérdés szól.
"ez csak projekció, illetve túlérzékenység a részedről"
Te se vagy a toppon kérdező, ha ezt így reagáltad le. Mikor ennek már szakirodalma van hogy kik mondják ezt 🤣
Sokan nem tudnak kilépni a megszokottból, nem tudnak a dobozon kívül gondolkodni, és csak addig jutnak el hogy felismerik, hogy ez nekik nem jó.
Én világ életemben leszrtam a hagyományokat, az így szoktuk érveket, ha nem láttam hasznát.
Mindig kerestem a saját utam mindenben, de vannak helyzetek amikor nem sokat tud tenni valaki.
Például a kötelező rokonozásnál csak azt tudod hogy elmész vagy nem. De hogy ott a többiek ugyanazt fogják csinálni arra nem igazán van ráhatásod.
Aki meg utálja a karácsonyt, annak az is a saját megoldása lehet hogy nem tartja egyszerűen.
"olyan karácsonyt létrehozni, amit ideálisnak tart"
Ez alatt mégis mit kell érteni?? Ha egyszer nem szeretem akkor nem szeretem. Minek hozzak magamnak létre egyet, mikor baromságnak tartom az egészet.
Kereskedelemben dolgoztam, ajándékboltban, ezért utáltam meg. Hogy úgy mondjam, elveszett a gyermekkortól belémplántált "varázs", mikor 24-én, is halálra kellett magam dolgozni... Utána is számos helyen dolgoztam, ahol dolgozni kellett, néha még 26-án is. De azt aláírom, hogy a gyerekeseknek ez egy fontos ünnep. Számomra - talán a múltam miatt - nyilvánvaló, hogy ez (is) csak az üzletről szól. Mint minden. Igazából az egész kicseszett világ erről szól. Remélem Putin 24-én olvassza rá a franciákra az Eiffel tornyot az amcsikra meg a szabadságszobrot, no és hát kaphatna London City is (annak küldöm első körben a "jókívánságom")... Boldog Karácsonyt! Közben még kinyírunk párezer embert itt-ott a világban, hogy pörögjön a fegyverüzlet, hogy az idiótaságig elbutított fogyasztó-állatok vásárolhassanak kariajit! ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!