Más is utálja a karácsonyt?
Magát a karácsonyt nem utálom, és szeretem az adventi időszakot is.
Viszont azt a tömegnyomort ami a karácsonyi vásárokon és a tömegközlekedésen van, azt utálom. Az emberekkel és a hozzáállásukkal van probléma, nem a karácsonnyal szerintem.
Én imádom. Kellemes, nyugodt időszak nálunk. Mindenkinek olyan a karácsonya, amilyenné teszi.
Nekem úgy tűnik nem a karácsonnyal van bajod, hanem mindennel és mindenkivel, vagyis leginkább önmagaddal.
Nekem csomó ideig elegem volt belőle,rossz érzéseket generált; mostanra csak simán lesz_rom.
Most már nem idegeskedek-feszengek rajta,azon a fázison már túl vagyok; most már csak simán teszek rá, elengedem,nem foglalkozom vele;nem szentelek neki figyelmet, nem veszek róla tudomást.
Ha nem veszel róla tudomást,figyelmen kívül,hagyod,már nem fog zavarni. Juss el oda te is.
|Nálunk akik jönni szoktak karácsonykor ők pont a jófej rokonok. Akikkel együtt lakom,ők a nehéz esetek.Szóval a vendégeknek örülök,ha jönnek;
| de maga az a felhajtás,amit csinálnak a boltokban,meg dekorációk mindenhol, az régen nyomasztott, egy ilyen görcsölést rakott belém, hogy nyomasztanak, hogy "Jön ám a karácsony!Ilyenkor (akár erőltetetten is) szeretni kell ám mindenkit, ezért vegyél neki ezt is, meg azt is,meg azt is!".
Szóval nekem ez az egész olyan erőltetett volt,hogy pl valamelyik rokont nem is kedveled,évente ezért egyszer találkoztok, és akkor azon görcsölsz,hogy mit vegyél neki drága pénzért,mintha szeretnéd.
És mintha ki akarnák erőszakolni belőlem,hogy szeressem a másikat, aki amúgy pl lehet,hogy orrfennhordós,meg beszólogat,meg lekezelő.
Akik meg igazán szeretik amúgy egymást,nem kell speckó ajándékkal bizonygatni.
Engem nem zavar a karácsony, sőt hiányozna ha megszűnne egyik évről a másikra.
Téged ami zavar nem karácsony, hanem a kapitalizmus által kreált fogyasztói kultúra, aminek karácsonykor intenzívebb megjelenése.
Ha megérted miről szól igazán ez az ünnep, akkor külön tudnád választani a két dolgot és nem a karácsonnyal lenne a problémád.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!