Mennyit költesz Karácsonykor ajándékokra, neked is nagy plusz kiadás?
Nekünk egy 8 éves gyerekünk van, viszont 7 unokatestvére van. Ők mindig elég nagy összegben vesznek ajándékot a fiamnak, jobban is keresnek. Plusz anyukám, tesómék, férjem két tesójáék, anyukája meg férjemnek is csak kéne valamit vennem. Mondjuk velük megbeszéltük, hogy egy jelképes 5 ezer körüli
értékben vásárolunk egymásnak. De még ha a gyerekenként 5 ezer akkor is kb 50 ezer, mert a saját gyermekünknek azért 10-15 ezer körül veszünk. Plusz a felnőttek is 20-25 ezer. Úgyhogy csak az ajándékok vagy 80 ezer, és nem beszéltünk még minden másról, sütés, főzés stb. 500 ezret keresünk ketten, mert én csak minimálbért kapok.
Én mindig szeptembertől kezdem az ajándékok beszerzését, így eloszlik.
Én teljesen adnám azt a vonalat ami a saját családomnál van, hogy csak a gyerekek kapnak ajándékot.
De a férjem családjával nagy ajándékozás van. Férjem testvérei 3 is van, plusz egy-egy gyerek. Apósom, anyósom.
Hát kb 10e Ft értékben veszünk ajándékot mindenkinek. Ezt nagyjából tartja is mindenki. Anyósomék akik mindenkinek nagyobb értékben vesznek azért. Tavaly mindenki az apróságok mellé egy nagyobb összegű pénzt is kapott (pár szintén, közös ajándékként).
Úgyhogy ha a gyerekeinket is vesszük kb 300e biztosan elmegy az ajándékokra.
Ezért osztom be hónapokra, így annyira nem érezzük meg.
Mi nem ajándékozunk testvérnek, párunk testvérének sem. Még jelképesen sem.
Sőt, unokatestvérnek sem.
Csak saját gyereknek.
Egymásnak is sokszor valami közöset, hasznosat veszünk, pl. a háztartásba.
Nem annyira az ajándékokról szól nálunk.
Kajákra kicsit többet költünk, mert három napra főzünk.
Nekem gyerekem nincs, viszont van egy 15 éves keresztlányom akire úgy tekintek. Neki mindig is elég nagy ajándékot vettem. Idén neki egy cipő lesz, ahogy néztem 43ezer és mellé még kap egy könyvet.
Barátnőmre is 60 körül fogok költeni.
Nővéremmel jelképesen szoktuk ajándékozni egymást. Egy minőségi ital, vagy ilyesmi. Bár idén én még megyek külföldre, lehet onnan rakok össze nekik egy édesség csomagot a helyi különlegességekkel.
Szüleimnek a nővérem családjával közösen fogunk ajándékot adni egy 4 napos wellness ez felezve 120.000 lesz fejenként
Úgyhogy az ajándékok nagyjából 250.000be fognak kerülni (munkahelyi dolgokat nem írtam bele)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!