Mennyi és milyen sütik "tartoznak" nálatok karácsonyhoz?
Én 5-6 féle sütit szoktam sütni ilyenkor, és nagyon élvezem (egy-egy féléből keveset sütök, és annak a többségét is végül odaadogatom másoknak). Idén kaptam pár megjegyzést, hogy sajnálnak, mert "mennyi" időt "szenvedtem" vele. Nos, 3x 0,5 napot, és én nem éreztem szenvedésnek, nekem ez is épp annyira hozzátartozik a karácsonyi hangulathoz, mint a fa, a közös ünneplés vagy az ajándékok.
De felmerült bennem a kérdés, hogy ti mennyi sütit "igényeltek" a karácsonyi hangulathoz? Fontos, hogy házi legyen vagy inkább a cukrászdait preferáljátok?
Ha van konkrét sütemény, amire vágytok ilyenkor, azt is írjátok meg.
Házi kókuszgolyó, de nem kekszből, hanem kakaós piskótatésztából, rumaromával, narancslekvárral, meggyel vagy mazsolával ízesítve.
Házi linzer, sokszor már karácsony előtt az adventi időszakban is.
Krémeseket nem szeretek készíteni, igy az mindig cukrászdai, mindenféle kedvenc sütik, pl. pudingos gyümölcsös, joghurtos gyümölcsös, túrós tejszínes gyümölcsös, gesztenyés stb.
3 féle szokott lenni:
Mákos és diós bejgli
Valamilyen soklapos, idén zserbó
Valamilyen kókuszos
Én szeretek sütni, úgyhogy nekem sem teher, meg karácsony előtt 1-2 nappal már mindig szabin vagyok, szóval időm is van. Mostanában ritkán sütök, kicsit kijöttem a gyakorlatból, szóval van hogy félremennek a dolgok:), és nem olyan szépek, az ízzel nincs gond. 4-5 félét szoktam sütni karácsonyra. Mindig van 2-3 aprósütemény jellegű és 1-2 szeletes, krémes süti. Szeretek újakat kipróbálni, nincs állandó repertoár. Idén hatlapos, linzer, piskótatekercs, csokis pöffeteg, és egy saját kútfőből készített mézeskalács ízű krémmel töltött többlapos süti volt.
A konkrét sütemények, amik nekem a karácsonyt jelentették, anyukám túrós alagútja (barna tészta, középen sok túrós töltelék) és Kata szeletje voltak, mindig azokat kértük karácsonyra. Még nem mertem megsütni őket mióta ő nincs.:(
Bejgli - cukrászdai
gyümölcskenyér - házi
pogácsa - házi
mandulás kiskifli - házi
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!