Kezdőoldal » Ünnepek » Karácsony » Mi ez az új hülyeség, hogy...

Mi ez az új hülyeség, hogy már napokkal előbb feldíszítik a karácsonyfát?

Figyelt kérdés
Sokan már napokkal, esetleg 1-2 héttel előtte is megteszik. Ennek mi értelme van? Mire eljön a karácsony, már csak úgy mellékesen lesz ott a fa és semmi varázsa nem lesz.
2023. dec. 22. 13:09
1 2 3 4
 31/39 anonim ***** válasza:
10%

Na, csak nem megy válaszolni, mert ts is tudod, hogy hülyeséget mondasz, de akkor minek tolod itt tovább?

Mint azt, hogy mindennap karácsony, miköznen arról beszéltünk, hogy mi pl. 3-4 nappal hamarabb díszítünk, erre csak tolod, hogy május meg egész év, mert nem tudsz egyszerűen más választ adni, hiszen tudod, hogy nem vagy mások helyében és nem tudod jobban, másoknak mi hangulatos, csak van benned egy ilyen fusztráció mások szokásai miatt, mert szűklátokörű vagy és nem érted, hogy másoknak más tetszik.

És még jössz itt ezzel a majmolós szöveggel pont te, aki az egész karácsonyfaállítással egy viszonylag új, nyugati szokást majmolsz, csak ezt se akarod beismerni, mert ugye más szemében a szálkát is, a sajátodban a gerendát sem.... :D

2023. dec. 26. 13:00
 32/39 anonim ***** válasza:
Mi például 10 éve 23-án díszítjük. Azért alakult ki, mert 24-én még kettőig dolgoztam, onnan mentünk anyósomhoz és kb este 8-9 volt mire hazaértünk. Hát bocs, hogy a fél 5-ös kelés után nem díszítettem még késő este vagy esetleg munka előtt hajnal 3-kor, hogy Noname Jóska karácsonyi hangulatát meg ne öljem a 23-án díszített fámmal.
2023. dec. 27. 18:54
 33/39 anonim ***** válasza:

Sőt, ne kapj agyvérzést kérdező, de gyakran megesett az is, hogy január 6-a után is állt a fa. Főleg ha vízkereszt hétköznapra esett. Szóval ja, akár egész évben is maradhatott volna már ennyi erővel.

Amúgy miért is baj, ha ajándék nélkül áll a fa? És akik nem ajándékoznak? Sok családban nem is telik rá. Akkor ők fel se merjék állítani? Miért gondolod, hogy csak úgy lehet valamit csinálni, ahogy te szoktad?

2023. dec. 27. 18:57
 34/39 A kérdező kommentje:

32.

Nem kell itt hőzöngeni, mi is 23 este díszítjük, hogy 24-re meglegyen. Az a hülyeség, amikor már 2 héttel előtte ott virít a fa. Maguk sem tudják miért.

2023. dec. 27. 19:54
 35/39 anonim ***** válasza:
De, tudjuk miért. Azért, mert nekünk így hangulatos az adventi időszak :)
2023. dec. 27. 20:00
 36/39 A kérdező kommentje:

35.

Nem kell reklámozni, hogy milyen műveletlen vagy és fogalmad sincs, mi az advent, meg mi a karácsony.

2023. dec. 27. 20:02
 37/39 anonim ***** válasza:

Mondjuk nem értem miért 23-án este díszíted, ha amúgy 24-én szokás. Mi gyerekkoromban akkor díszítettük, meg minden ismerősöm.

Amúgy meg mi köze a műveltséghez, hogy ki mikor és mivel dekorálja a lakását? A pici műfenyő nekünk is kész van már az adventi időszak elején a gyerekszobában. Egyszerűen azért, mert a gyerekek szeretik, világít nekik, hangulatos. Egyéb más díszeket is felhelyezünk ugyanakkor: égősor az ablakra, ablakfestés, fényfüggöny. Akit zavar, nem nézi vagy ha már intelligenciánál járunk, akkor elfogadja hogy másnak így tetszik. Élni és élni hagyni. Nálam itt kezdődik az intelligencia.

2023. dec. 27. 20:30
 38/39 A kérdező kommentje:

37.

Mert van kisgyerek, és 24-én bajos lenne ezt délután megoldani. De ahogy nagyobb lesz, áttérünk arra. És egyébként sem a dekorációkról beszéltem, hanem magáról a feldíszített karácsonyfáról, mint a fő szimbólumról. Tudod, ami alá az ajándékok kerülnek. 24-én. Meg, amit körbeül a család, karácsonykor. Nem Mikuláskor.

Születésnapi lufikat sem 2 héttel előbb szokták kitenni, a szilveszteri konfettit meg dec közepén szórni.

2023. dec. 27. 20:38
 39/39 anonim ***** válasza:
Anyukámék fája alá nem kerül ajándék, mégis van fájuk. Mi felnőttek nem ajándékozunk egymásnak, így az a fa üresen áll. Mint dekoráció, mert funkciója nincs.
2023. dec. 27. 20:44
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!