Mennyit költötök idén karácsonyi ajándékokra? Mennyi a fizetésetek amiből kigazdálkodjátok? Kire mennyit költötök?
Én páromnak színházjegyeket vettem. 40 000 ft
Szüleimnek ajándékcsomagot adok amiben szörpök, lekvárok, méz, csoki, gyertya van. 20 000 ft
Nagyszüleimnek tv-t vettünk közösen szüleimmel, nagynénimékkel.(összesen 150 000 ft., ezt elosztottuk).
Unokatesóméknak csokikat, karácsonyi bögrét adok. 5000-5000 ft fejenként.
Barátnőméknek pralinét, asztaldíszt. Kb 3000-3000 ft fejenként.
Munkatársaknak csokit, 500-500 ft fejenként (7 ember).
Fizetésem 310 000 ft.
Megegyeztünk, hogy csak a gyerekek kapnak "igazi" ajándékot, a többiek csak jelképeset. Külföldi útról kapnak helyi snackeket, 9 főre párezer forint lett a büdzsé.
Az én fizum 380 ezer, bi-bi-bá :D
Nagyon kapitalista lett a karácsony. Nem kellene hogy számítson milyen értékű az ajándék, egy kis akármi (pl. csoki, zokni, stb.) is tökéletesen elég kellene hogy legyen. A hangsúly lehetne azon, hogy gondolsz az adott illetőre ezért adsz neki valamit.
Én a gyerekeknek szoktam ajándékot venni (4 van a családban), illetve a páromnak, de mindegyik 5 ezer körül van csak. A többiek valami saját készítésű dolgot kapnak (pl. tavaly házilag készített csokit, előtte évben gyertyát, stb.). Persze ehhez is meg kell venni a hozzávalókat, de azért az mégis barátibb költségvetés.
Mi nagyon sokan vagyunk, csak a "kis" családomat nézve is 20 embernek kellene ajándékot vennem, ami nagyon megterhelő lenne számomra. Pár évig egyáltalán semmit nem ajándékoztam, aztán az utóbbi években szoktam rá a házi készítésű apróságokra. Ezekkel az ünnepekre való készülődést is sokkal jobban élvezem. :)
Szűk családon belül kb. 20-25000 körül.
Rokonoknak 5000 körül.
Munkatársaknak 500 körül.
Abszolút nincs karácsonyi ajándékozás nàlunk. A gyerekek se igénylik. Mikulásra inkább, a gyerekeknek apróságot, édességét.Így is eltapsolunk pár nap alatt 50 ezret az ünnepekre. 600 ezer a bevételünk/hó.
Néhány napja az ATV lehozott egy riportot, hogy sokan hitelből vesz ajándékot,ez számomra teljesen érthetetlen.
Meglepetésszerű ajándékozás nincs. Máskor is megvehető apróságok pl. zokni, vagy felesleges dolgok pl. huszadik törölköző ajándékozása szintén nincs.
A gyerekek kérnek, amire szükségük van, legyen az laptop, telefon, okos óra vagy egyéb elektronikai cikk, konkrét típus megjelölésével, azt megkapják.
Rokonoknak, kollégáknak nem ajándékozok.
Mi felnőttek nem igazán ajándékozunk, csak a gyerekek kapnak.
Keresztlányomnak vettünk csak ajándékot(15ezer értékben). Rajta kívül jelenleg nincs más kisgyerek a családban.
(Mi ketten együtt 580-600ezer körül keresünk. Saját lakásunk van, szóval kijövünk bőven ennyiből, megtehetnénk hogy jobban szórjuk ilyenkor a pénzt de nincs igényünk erre.)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!