Kezdőoldal » Ünnepek » Karácsony » Mentek karácsony éjfélkor...

Mentek karácsony éjfélkor katolikus szentmisére?

Figyelt kérdés
Nálunk nagyon fontos része a szentestének az ünnepi mise.
2023. dec. 20. 21:16
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%
Jártunk = járunk
2023. dec. 21. 06:18
 12/21 A kérdező kommentje:

#6 örülök 😊

#10 én is járok legalább minden vasárnap, de igyekszem eljutni több hétközire is.

#9 ilyen szomorú vélemény esetén mit ünnepelsz a napokban?

2023. dec. 21. 07:11
 13/21 anonim ***** válasza:
52%
Nem a 9-es vagyok, de ilyenkor a családot, a szeretet ünnepeljük minden mesealakok nélkül. Azt meg végképp enm értem, egy több ezer éve született zsidó gyerek születését miért kellene bárkinek is ünnepelni. (Mármintha egyáltalán létezett az illetö - a nem-keresztény kutatások alapján ugyanis igen valószínütlen, hogy élt)
2023. dec. 21. 07:59
 14/21 anonim ***** válasza:
49%

Gyerekkoromban párszor elmentünk, hogy miért, azt nem tudom, mert nem vagyunk vallásosak egyáltalán, csak anyura rájött ilyen hülye gyerekkori nosztalgia (a saját gyerekkorából).

Most nincs az az Isten, hogy én éjjel, hidegben kimozduljak bármiért is.

2023. dec. 21. 10:59
 15/21 anonim ***** válasza:
82%
13) szerintem az hogy Jézus élt nem kérdés. Most ennyi erővel megkérdőjelezzük az összes ókori történelmi személy létezését? Nyilván, nem kell mindent elhinni, amit a Biblia ír, vagy számon kérni bizonyos dolgokat, amiket emberi ésszel nehéz megmagyarázni. A tanítasait, meg a példabeszédeket, a boldogságbeszédeket sem szószerint kell értelmezni. Nem vagyok nagyon vallásos, bár meg vagyok keresztelve, de hiszem hogy van annak értelme amit Jézus mondott, és nagyon könnyű azt átültetni a mindennapjainkra. Ugyanakkor nem kételkedem abban sem, hogy volt ősrobbanás, és nem Ádám meg Évával kezdődött minden a 7.naponm
2023. dec. 21. 11:29
 16/21 anonim ***** válasza:
72%

#12 Ez nem szomorú vélemény szerintem. Ünneplem a karácsonyt de nem a vallási oldaláról közelítem meg hanem azt nézem, hogy ez egy szép ünnep és ilyenkor együtt van az egész család.

Én elhiszem, hogy létezett Jézus attól függetlenül, hogy istenben nem hiszek, illetve a szeretet egy csodálatos dolog de nincs véleményem szerint semmi köze ehhez Jézushoz.

Nem értem miért lettem lepontozva. Nem írtam semmilyen sértő véleményt. Csak azt írtam le, hogy hogyan látom.

2023. dec. 21. 11:36
 17/21 anonim ***** válasza:
74%

"Nem írtam semmilyen sértő véleményt."

Nem, egyáltalán.

"mesekönyv", "értelmetlen zagyvaság", "baromság". Ezek tök kedves és toleráns állásfoglalások, egyik sem sértő, véletlenül sem. :))

Nekem pl. keresztényként eszembe sem jutna mondjuk "baromságnak" vagy mesekönyvnek mondani a Védákat vagy "értelmetlen zagyvaságnak" mondjuk azt, mikor a buddhisták pörgetik az imamalmot. Pedig nem hiszek egyikben sem és nem foglalkoztam annyit velük, hogy értsem.

2023. dec. 21. 11:45
 18/21 anonim ***** válasza:
67%

#17 Egyáltalán nem volt sértő.

Az lett volna sértő ha azt mondom, hogy az összes templomba járó egy szrházi.

De nem mondom mert nem gondolom így.

2023. dec. 21. 12:19
 19/21 anonim ***** válasza:
34%

Nem, mert nem vagyunk hívők, a családban senki sem.

A legszebb ünnep számunkra a karácsony, családi ünnep, amit a díszek és az ételek tesznek még szebbé.

Voltam már éjféli misén, mint ahogy más, békés vallási ünnepet is megnéznék mondjuk turistaként. Szeretem a templomokat, építészetileg is, meg az a csend és hideg odabent olyan hívogató.

2023. dec. 21. 21:26
 20/21 anonim válasza:
100%

Szinte mindig mentünk a családdal. Nálunk betlehemeznek is gyerekek (régen én is sok évig).

Aztán 2 éve született a kisfiam karácsony előtt, úgy hogy kihagytam.

Idén elmegyek, mert jövőre várom a második babánkat valószínüleg megint lesz 1-2 év kihagyás :D

Ha nagyobbak lesznek a gyerekek remélem őket is érdekelni fogja, imádom a hangulatát. :)

2023. dec. 22. 13:41
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!