Szeretitek a karácsonyt?
Már nem olyan varázslatos, mint régen. Tele vannak az ablakok 1 hónapja csillogó égőkkel. Tele a facebook 2 hete, hogy feldiszitették a fát. Az lett a divat, hogy csak kék, csak piros, csak arany diszek vannak a fán.
Régebben ilyenkor kaptunk nagyobb ajándékot. A mai gyerekek húsvétra meg mikulásra is barbie-t, meg legot kapnak.
Igen, nagyon is.
A telet önmagában annyira már nem szeretem mióta nincsenek térdig érő havak de a karácsonyi időszak mindig nagyon jó függetlenül attól, hogy milyen időjárás van.
Azt megértem, ha gyerekeknek rendeznek ilyet.
Amúgy nem szeretem. Giccsparádé.
Szeretet ünnepe. Minek? Ha van szeretet akkor az úgy jó ahogy van, nem kell ünnepelni, ha meg nincs, akkor meg nem kell ünneppel együtt megjátszani.
Az amúgy is túlterhelt emberekre még több terhet rak ez a szép szokás. Kereskedőknek nyílván jó (de lehet, hogy ott csak részben a nagy pörgés miatt).
Azt is megértem, ha valaki ad valami szakrális jelentést neki, mint fény várása, Jézus születése. Magán ügy. A rituáléit azért ne lőcsölje rá másokra is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!