Mi értelme van annak, hogy sokan kínszenvedésként élik meg a karácsonyt, csak mert olyan rokonokat hívnak meg, vagy látogatnak meg, akiket nem akarnak?
Szerencsére mi kis család vagyunk, 24-25, négyen leszünk, majd 26-án megyünk át az unokatesókhoz. Sok helyen olvasom, hogy mekkora kín, hogy ilsenkor főzni kell, ajándékot venni, jópofizni olyanokkal akiket évente egyszer lát az ember.
Van ennek értelme? Minek olyannal ünnepelni, akivel amúgy sem tartja a kapcsolatot az ember? Minek a felesleges jópofizás, távoli rokoni körbelátogatása? Komolyan, mintha kötelező lenne...miért nem mondjuk azt, hogy NEM. Nekünk jó így is, ha csak szűk családi körben vészeljük át az ünnepeket.
Én sem értem. Szerencsére nálunk ez sose volt szokás. Azokkal ünneplünk, akikkel egyébként is tartjuk a kapcsolatot és akiket szeretünk.
Szeretünk azokkal lenni, akikhez megyünk vagy akik hozzánk jönnek, úgyhogy nem kell jópofizni. Ajándékozásnál sem vesz mindenki mindenkinek valamit. Gyerekeknek szoktunk és a legközelebbi családtagoknak.
Mindenki úgy alakítja a saját ünnepét, ahogy akarja. Aki meg direkt szenved, annak úgy kell.
Nincs értelme olyanokkal összejárni. Én már gyerekkoromban elhatároztam, hogy ilyen kapcsolatokat nem fogok fenntartani.
Nálunk mondjuk ez inkább húsvétkor ment, karácsonykor csak a nagyszüleinkkel voltunk, őket meg szerettük.
Nem is az, hogy a feltétlen a rokonokkal lenne a probléma. Imádhatom én az egész 60 fős pereputtyot tiszta szívemből, de ha nekem kell őket megvendégelni, az valami kegyetlen energiabefektetés.
Meg az is lehet, hogy Mariska unokatestvéremet imádom, de ugye ő a szüleivel lakik, ha meg akarom látogatni, akkor a szülőkkel is jópofiznom kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!