Szaloncukrot hova teszed? Fára aggatod, fa alá teszed egy kosárba dekorációnak, esetleg máshová?
Milyen ízűt, márkájút, hányfélét, milyen sokat szoktál venni?
Mikor eszitek meg?
Egy tálba és nem is a fa alá, hanem az asztalra.
Klasszikus, sztaniolpapírba csomagoltat keresek mindig és ennek a Stühmer vagy Szamos szaloncukrai felelnek meg, viszont mivel a marcipánt annyira nem szeretem, ezért szinte mindig Stühmeres. Az íz nem is olyan lényeges, egy-két félét választok, aminek a papírja illik az asztalra. De szerettem pl. a mákosat (világoskék) és a pisztáciásat (zöld), nem tudom idén vannak-e ezek az ízek még nem néztem.
Mi mióta már a földön van a karácsonyfa a tv alá rakjuk a bútorra egy tálban.
A tescoban eddig voltak nagyon finomak, banános robbanós cukros meg epres robbanós cukros, viszont idén már nem találtam (lehet túl hamar kerestem).
Főleg a bevonata finom számomra, olyan igazi csoki.
4-5 csomagot szoktunk venni, kB 100 db, de ha elfogy pótoljuk
A spajzban egy zacskóban rejtegetem a gyerek elől :D
Amit ő igazán szeret az meg egy fém kosárfélében szokott az asztalon lenni.
Ő a tescos zseléset és a milka oreosat szereti, én a konzumot, szóval eléggé megszívtam, ezért is rejtegetem azt a kevéskét amit nagynehezen meg tudok venni, mert ő meg csak fintorog rá, hát azért meg kár belé!
Fára, fa alá, tálba is. Az a baj, hogy cukorbeteg vagyok, és nem tudom fékezni magam. Gyorsan fogy. A diabetikus meg borzalmasan rossz ízű.
Gyermekkorom (60-as évek) kedvence sajnos és szerencsére már nem kapható. Rettenetesen mű ízük volt. Nem kellemetlen, csak semmire nem hasonlított. Kemény és meztelen volt, fehér papírban, ami felett piros papír volt a cukros részen. Mindkettő matt.
Akkoriban sok ilyen csudaság volt: Bambi, Utas üdítő, fenyőszappan stb.
A mostanság kaphatók közül a zseléseket kevésbé csípem, de nem vagyok válogatós. Amit nem értek: Kimért, noname pár száz forint/kg összetevők megy a 16ezer forint/kg hiper-szuper nagy márka összetevői azonosak. Na mindegy. Azt úgysem veszek.
A hasamba :D
De tényleg, aztán diót csomagolok a helyre, hogy ne tűnjön fel (pedig én vagyok a nő 😁)
Sem a fára sem a fa alá nem teszek.
Szoktunk venni szaloncukrot de nem tesszük sehová, ott van a szekrényben a többi édesség mellett.
Párom a zseléset szereti nagyon, én azt pont nem. De nem is baj, mert cukorbeteg vagyok. Szóval ő vesz magának egy tonna zseléset, amiböl én ugysem eszek, én meg magamnak vagy diabetikusat, vagy pár szem marcipánosat/rumosat/epreset. Igazábol zselésen kivül kb bármit.
Fa alá, meg az asztalra is, tálba.
Annak ellenére, hogy nagyon ritkán iszom alkoholt (évente 1-2 alkalommal max., akkor is épp csak egy kis pohárral), pár éve rájöttem, hogy az alkoholos szaloncukrok a legjobbak. Azok közül is a konyakmeggyes, aminek meggy is van a közepén. Ezek nem a tipikus hagyományos szaloncukrok, hanem ilyen folyékony vagy krémes belsejű bonbonok, aminek a csomagolása csak az egyik végén csavart. De csak karácsonyi szezon idején lehet kapni őket. Igazából mindenféle ízűt szeretünk (a zselésen kívül, nekünk az nem jön be), de a "piásak" a legjobbak, aminek "folyik" vagy krémes a közepe. Azt nem tudom, hogy ezekben valódi alkohol van-e vagy csak valamilyen aroma, de nagyon finomak. Idén eddig konyakmeggyeset, jägermeistereset és baileys'-eset vettem, de még venni szeretnék 1-2 félét. Szeretem, ha van miből válogatni. Itt a piacon lehet nálunk kapni kilóra, 5000 Ft/kilós áron. Fogalmam sincs mi a márkája, nincs ráírva, átlátszó nejlonzacskóba mérik ki. Különböző ízenként olyan 30-40 dekát szoktam venni, 4-5 félét. Hogy mikor esszük meg? Folyamatosan csipegetünk belőle. Már karácsony előtt 1-2 héttel rá szoktunk járni óvatosan, apránként, mindig egy-két szemet elcsenve, aztán az ünnepek alatt és után már nem csak óvatosan, hanem bátran, amíg el nem fogy. Ha rokonok jönnek, ők is mindig lecsapnak a "piás" szaloncukrokra, tényleg nagyon finomak. (Eskü, senki nem alkesz a családban. :) Sőt, a legtöbbje épp ellenkezőleg; anti-alkesz.)
Mi régebben még tettünk a fára, akkor Stühmert vettünk, a fa alatt/asztalon egy tálban volt sima zselés (abból a Lidlisre esküszünk). Amikor szedtük le a fát, akkor lehetett csak enni a márkásabb szaloncukorból, előtte csak a zselésből ettünk.
Most már a fára nem teszünk, alatta szoktuk tárolni vegyesen: Lidl zselés, bonbonetti karamellás (esetleg ebből is a zselés), + ami éppen van jó áron
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!