Mi ez a nagy mézeskalács mizéria pár éve? Úgy viselkednek sokan mintha ez valami sokszáz éves tradíció lenne, pedig nem. 50 éves vagyok de nem emlékszem hogy valaha is ekkora divat lett volna a mézeskalács karácsonykor mint manapság....
Pozsonyról származó dédanyám családja már a század elején sütötte a mézeskalácsot, és ő is a nagyanyjától tanulta a receptet.
Nem valószínű tehát, hogy "mai" szokás lenne.
Talán csak a te családodban nem volt divat, vagy nem ismerték.
Gyerekkorom búcsúi sem voltak nélküle.
Nos, nekem a 15-20 év nem számít "rég"-nek (sajnos). A régi idők számomra a gyerekkoromat jelentik, amihez 40 évet is vissza kell menni az időben. Sem nálunk, sem rokonainknál, ismerőseinknél, barátaimnál nem volt mézeskalács és soha senkitől még csak említve sem hallottam. Búcsúkban, tükrös szív meg huszár formájában igen, de az nem karácsonykor volt. Karácsonykor akkoriban a bejgli, a habcsók a csokifüggelék meg a szaloncukor jelentette az édességet. (Nekem) Nem vitatom hogy lehetett olyan, aki már akkor is mézeskalácsot sütött, mindenesetre sehol sem volt megemlítve. Minden vicclapban, kabaréműsorban, meg úgy általában a közbeszédben a "bejglimérgezést" emlegették.
Igaz, helloween se volt akkor még, ma meg már sokan azt mondják: Amióta az eszemet tudom helloweenezünk... (ki mióta tudja az eszét)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!