Mikor kezdtek keszulodni a karacsonyra?
#Xmasfasz :-)
Sokan, a legtöbben napokkal azelőtt mennek vásárolgatni, persze ha van miből. Engem személy szerint már jópár éve nem érdekel.
Advent első vasárnapja előtt pár nappal: adventi koszorú, ajtódísz, betlehem
Dec. 6: lakásdekorok
Dec 1-2. hete: ajándékok
Dec 2. hete: élelmiszerek
Dec 22: olyan sütemények elkezdése, amiket éjszaka pihentetni kell
Dec 23: sütemények sütése, karácsonyfa vásárlás
Egy hete már elkezdtem olyan ajándékokat rendelni, amiknek a kiszállítási ideje picit hosszabb, hogy biztos legyek benne, hogy karácsonyra meglesznek.
A többi ajándékot egy héttel karácsony előtt szoktam megvásárolni.
A fát 24.-én reggel díszítem fel
A lakást díszíteni elkezdjük, ahogy indul az adventi időszak és ez tart is szentestéig, az utolsó a karácsonyfa díszítése. Nem kell nagy dolgokra gondolni, koszorú, ajtódísz, udvarba fényfüzér, figura, egy-két beltéri dísz, asztal ünnepiesebb…
Nagy ajándékozás nálunk nincs, kettő kisgyerek van a családban, aki kap, tehát egyáltalán nem vészes.
Linzert és mézeskalácsot csinálunk egy héttel hamarabb. 24-én van sütés-főzés egészen kora délutánig, utána elcsendesülünk, ünnepi vacsora és nyugi.
25-én összejön a család, tart estig, beszélgetünk, eszünk, gyerekek játszanak.
26 már abszolút a pihenésé.
Semmikor
Ugyan olyan nap mint a többi
Kivéve hogy ezen a napon össuegyűlik a rokonság és politizálnak meg marják egymást
Minden évben karácsony előtt kezdek el kapkodni, és minden évben elhatározom, hogy legközelebb időben nekiállok. De mintha egyre rosszabbul sikerülne a szervezés évről évre.
Nem rendelem meg időben az ajándékokat, és mindig marad valami az utolsó pillanatra, ami miatt be kell mennem a boltokba, ahol hatalmas a néptömeg.
A sütemények kitalálása is nehezen megy.
Túlköltekezem magam.
Pedig alapvetően szeretem a karácsonyt, de sosem megy zökkenőmentesen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!