Ha nem robotolsz karácsonykor a konyhában, mi lesz a menü
24-én?
Figyelt kérdés
Nálunk lazulós nap a karácsony. Pizzát eszünk meg sütit. Szeretjük a karácsonyt, és sokat készülünk rá (lakásdekor, ajándék, ilyesmi), de a főzőcske kimarad. Van valaki, aki hasonlóan ünnepel?
Mi egyáltalán nem ünnepeljük, de nem is főzünk, mert ilyen pihenős szabadnapként kezeljük, ha már kötelező kivenni. Van a közelben egy tök jó hely, ahonnan ilyenkor sült kolbászt szoktunk hozni hagymásan sült tepsis krumplival. Itthon csinálok hozzá salátát és hozunk sütiket és annyi. Egyébként a legtöbb karácsonyt ünneplő ismerősöm is rendeli a kaját és/vagy hidegtálat, szóval szerintem sokan leszoktak erről a bazinagy főzésről.
2022. okt. 24. 15:22
2/20 anonim válasza:
Nem robotolok, mert egyrészt nem csak az én vállamon van az ételkészítés, másrészt a kaják nagyrészét az előző napokban megcsináljuk.
A menü:
24-én ebéd: halászlé, mákos guba
24-én vacsora: rántott hal, rántott sajt, krumplisaláta
25-én: fűzött karaj
26-án: töltött káposzta
Ezenkívül kétféle süti szokott lenni, meg ehhez még az, amit párom tesójáék hoznak.
2022. okt. 24. 16:46
3/20 anonim válasza:
Rántott hal és krumplipüré. Ebben nincs semmi robot.
Én 22-23-án szoktam sütni. Sokfélét, de mindenből keveset. De nincs kőbe vésett terv (bár beigli és mézeskalács mindig van), csak azt és annyit, amilyen kedvem éppen van.
Nekem ez a kis karácsonyi sütögetés is felüdülés és öröm, része a karácsonyi hangulatnak, nem egy stresszbajnokság.
2022. okt. 24. 16:53
4/20 anonim válasza:
Sütőtök krémleves szokott lenni,meg grillezett lazac édesburgonyával. Desszert mákos guba. Kb. egy óra alatt megvan.
2022. okt. 24. 16:54
5/20 anonim válasza:
Rendelj bármit, a Panda hozza máris :)
2022. okt. 24. 17:34
6/20 anonim válasza:
Ha ilyen mértékben nőnek az árak akkor vajaskenyér+tea.
2022. okt. 24. 19:49
7/20 qkker1 válasza:
24-én Halászlé, rántott hal, krumplipüré.
25-én Töltött káposzta.
A "klasszikus" menü.
2022. okt. 24. 20:21
8/20 anonim válasza:
Ebéd mindig valami gyors. Sóska, spenót, tojásos nokedli..
Vacsira pedig mindig sütök valamit, mert bedobom a sütőbe, amíg bent van, feldíszítjük a fát. :)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!