Kezdőoldal » Ünnepek » Karácsony » Nem tudok ajándékot vinni...

Nem tudok ajándékot vinni Karácsonykor? És ezért nem is kérek?

Figyelt kérdés

Mindenem megvan ami kell. Felesleges kacatok nem kellenek. 34 éves férfi vagyok. Szükösen élek de boldog vagyok. Bátyám nagyon gazdag (pl olyan házban lakik Budapesten ahol 2 millió forint a m2 ár, 3 újabb autójuk van) és nem érti meg hogy nem tudok adni de kapni se akarok. Adni nincs pénzem, azt ajánlottam fel, hogy én fogom vinni a süteményeket amiket magam készítek el. Aztán a felesége ezen hisztizik mert ö már megrendelte az xy luxus cukiból az egész menüt. És hogy miért nem tudok ajándékot vinni mindenkinek én is ahogy mások is? Sajnos tényleg nincs pénzem, napról napra élek, ha veszek ajándékot mondjuk csak a gyerekeiknek, akkor nem lesz befizetve a villanyszámla. Úgy gondolom, hogy kapnak elég ajándékot így is, ne kelljen már nekem áram nélkül maradni, csak hogy vigyek valamit! De nem értik meg, nem az én világomban élnek. Pl a 2 éves gyereknek csak az egyik ajándéka egy 120 ezer forintos elektromos autó lesz. Aztán kap még 5 ilyen ajándékot. A nagyobbak is mindig 5 csomagot kapnak. Aztán visznek a nagyszülök is csomagot. Szerintem nem fog hiányozni az én 1-2 ezer forintos kisautóm amit tudnék vinni.

Azért gondoltam a sütésre, mert abból mindenki tudott volna enni, mintha mindenkinek vittem volna ajándékot. Kevésbé éreztem volna magam kellemetlenül. Hogyan tudnám ezt megoldani szerintetek? Állítsak oda üres kézzel? Máskor annyira nem volt ebböl baj, mert a szüleinknél volt tartva az ünnepség és ott tudtam sütni-fözni, mindig csináltam névre szóló mézeskalácsokat, ilyesmiket. Édesapánk elhunyt év elején és Anyánknak fájna otthon tartani a Karácsonyt, ezért a testvéremnél lesz, ott jó nagy a ház. Mondtam hogy nekem se vegyen ezért senki semmit, de emiatt is balhé van, mert hogy jön az ki? Nekik ez kellemetlen, hogy nekem nem adnak semmit és miattam kerülnek ilyen helyzetbe. Bátyám mondja, hogy ha nem lennék ilyen csóró akkor semmi gond nem lenne, szedjem össze magamat, keressek pénzt ahogy egy férfi.

Mihez kezdjek így?

Mielött elkezdi valaki, hogy ez kamu mert nincs ilyen különbség egy családban, blablabla … sajnos van! A bátyám a felesége révén lett nagy valaki, szüleinket húzta magával (pl felújította a házukat, autót vett nekik, munkát adott nekik), engem nem. Egyrészt nem akart nekem segíteni de el se fogadtam volna ha mondja.

2021. dec. 7. 10:22
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Nem mennék olyan emberek közé, akik között rosszul érzem magam. Karácsonykor sem.
2021. dec. 7. 11:08
 2/5 anonim ***** válasza:
94%
Pont azt akartam írni, mint az első: ilyen helyre eleve nem mennék el, karácsonyozzanak csak nélkülem. Az édesanyádat meg tudod látogatni karácsony másnapján is, neki vigyél csak sütit, a tesód meg le van szarva.
2021. dec. 7. 12:18
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Csatlakozom az előttem szólókhoz. Én sem mennék el. És kérdező: tudom, hogy vannak nagy különbségek családon belül. Tapasztaltam.
2021. dec. 7. 23:49
 4/5 anonim ***** válasza:
5%
Ha tényleg ilyen szegény vagy akkor mi lesz veled később?
2021. dec. 8. 18:02
 5/5 anonim ***** válasza:

Magabiztosan mondd ki nekik, hogy te nem akarod az ajándékozást, mert neked ez csak nyűg és negatív érzést kelt benned. Te ezt nem szeretnéd és pont. Te nem az aándékozást ünnepled, hanem a karácsonyt (ami szintén egy értelmetlen hlyeség, de mindegy.)Szerintem ennyi idősen nem is kellene ilyen nagy dobra verni. Én már 20 évesen sem értettem, hogy minek ajándékozni, miért nem veszi meg mindenki magának azt, amit szeretne és csókolom. Az meg, hogy sütsz szerintem igenis szép ajándék - többet ér mint beugrani egy boltba és megvenni az ajándékot 5 perc alatt. Ha pedig anyudnál szeretsz sütni, akkor menj oda reggel és majd sütés után együtt átmentek tesódhoz.

De legjobb úgymond trükk: mondd, hogy jajj, covidossal találkoztál és önkéntes karanténban vagy. Jajj így, jajj úgy, sajnálod, de nem tudsz elmenni. És megoldottad a karácsonyt, ahogy én a húsvétot tavasszal (ami szintén egy értelmetlen ünnep már felnőtt fejjel).

2021. dec. 8. 23:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!