Társasjátékot szeretnék 8-10 éves lánynak amit együtt játszhatnánk. Memória és kártyajáték nem érdekel. Tudtok jókat ajánlani?
Hányan akartok együtt játszani?
Szerintem ilyen korban nagyon jó a Catan és a Carcassone, ha a Catan-t szerette. A tiltott sziget/tiltott sivatag/tiltott fellegek - sorozat, ami ebben a sorrendben nehezedik és Cooperative, vagyis együtt vagytok a játék ellen.
Ha party játékot kerestek, akkor a vigyázz 6 (legalább 4 emberrel élvezetes játszani) és dobble.
Ha egymás agyát húzó család vagytok, mindig jó hangulatban és humorral, akkor szerintem az aranyásók 2-t megpróbálhatjátok (nehezebb, mint az egy, de elég hozzá 3 ember, viszont mi a családommal pl. nem tudjuk élvezetesen játszani).
A BANG egy örök klasszikus.
A Fesztávval nem játszottam, de állítólag az utóbbi évek egyik legélvezetesebben játszható oktató játéka.
A Splendor-t meg sokan ajánlják már két főre is.
Ha olcsóbb játékot nézel, akkor van még a Hanabi és a The Mind is.
Egyik sincs nemhez kötve. A Scrable fejleszti a szókincset, a Catan a stratégiai érzéket, a Cluedo a logikát.
Kíváncsi vagyok azért, hogy mi lehet, ami nem memória, nem "fiús", nem pénzes...
Kinevet a végén? Malom? Dáma? A sakk már fiús vajon?
#8 Amiket az 5. hozzászólásomban írtam, azokat, mi mind imádtuk a húgommal (én is lány vagyok). Ok, nem kifejezetten "csak lányoknak való játék", mert uniszex, ahogy a társasok legnagyobb része.
Ez gond? Teljesen lányosat szeretnél találni, amit egy fiú a kezébe sem venne?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!