Kezdőoldal » Ünnepek » Karácsony » Miért díszíti fel valaki a...

Miért díszíti fel valaki a lakást/Karácsonyfát már novemberben?

Figyelt kérdés
Engem nagyon idegesít. Ráadásul a boltokban is egyre hamarabb kezdik..., nem hazudok a KIK-ben augusztus végén kirakták a karácsonyi díszeket.Valahogy így elveszti a varázsát az egész ünnep, hogy csak nyomják le az ember torkán és erőltetik az egészet, az ajándékvásárlósdival meg mindennel.

2021. nov. 26. 08:36
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%

Igazat adok Neked, de hát - az üzlet, az üzlet.

Novemberi fadíszítésről még nem hallottam. Vagy csak azért írtad így, mert a díszek árusítására céloztál?

2021. nov. 26. 08:55
 2/12 A kérdező kommentje:
Nem, komolyan vannak ismerőseim, és követek külföldi YouTuber lányokat is és nemrég rakták ki, hogy fát díszítenek.. :D
2021. nov. 26. 09:00
 3/12 anonim ***** válasza:
86%

Gyerekként mi december 24-én szedtük elő a díszeket és került be a fa. Felnőttként próbáltam párszor hamarabb feldíszíteni, de tényleg nincs meg a varázsa úgy a karácsonynak.

Egyébként a pénzről szól az ünnep a kereskedők szemében, megpróbálnak minél többet eladni

2021. nov. 26. 09:02
 4/12 A kérdező kommentje:

Igen, tudom sajnos. :(

Én is tartom magam ahhoz, hogy 24-én kerül a fa elő és díszpompába. Viszont a lakást szép lassan elkezdem télíesíteni. Előbújnak a fények, elkerülnek a rikítóbb párnahuzatok. Szerintem így a szép, együtt készülni az Adventtel! :)

2021. nov. 26. 09:19
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
Sok helyen az adventtöl kezdve van kidíszítve a lakás, meg egyeseknél a fa is.
2021. nov. 26. 09:55
 6/12 anonim ***** válasza:
76%

Én sem díszítek még ilyen korán, de ha valakinek ez tetszik, miért ne? Csak mert téged idegesít?

A kirakatokban lévő karácsonyi termékek marketing céljából vannak ott, a fát pedig sokan azért állítják fel korábban, mert nem csak pár napig szeretnének gyönyörködni benne, hanem akár egy hónapon át is.

2021. nov. 26. 15:37
 7/12 anonim ***** válasza:
74%
Mi 20-22 körül állítunk fát általában. Akkor vesszük meg, szinte mindig ezüstfenyőt, és be is visszük a szobába. Amikor potyogni kezd, leszedjük. Szilveszterig általában nem szokta kihúzni.
2021. nov. 26. 17:05
 8/12 anonim ***** válasza:
93%

"Felnőttként próbáltam párszor hamarabb feldíszíteni, de tényleg nincs meg a varázsa úgy a karácsonynak."

Mármint kinek nincs meg a varázs? Neked. De ez nem azt jelenti, hogy másnak sem.

2021. nov. 28. 08:29
 9/12 anonim ***** válasza:
100%

A boltokban en is utálom, mar kb oktoberben kezdodik a Mikulascsomagokkal, meg unnepi csokikkal a nyomulas es idegesito. Viszont anyamek is diszitik mar a fát. Nekem fura de most nyomasztja oket ez a covidos hangulat, a fa meg a fenyek jobb kedvre deritik őket.

Amugy mindig is 24.e elott diszitettuk a fat, foleg azert mert szuleim mindketten 3 muszakban dolgoztak, minden unnep munka szempontjabol ugyanolyan volt mint a tobbi. Ha meg aznap nem dolgoztak lehet elotte nap 12oraztak, igy ha korabban volt ido akkpr diszitettunk. Aztan ez igy megmaradt idosebb korukra. Elnezegetik a fat, meg a villogo fenyeket.

2021. nov. 29. 22:55
 10/12 anonim válasza:
74%
Például mert tetszik neki, sokáig akarja élvezni a hangulatát. Mi tegnap díszítettük a lakást, és kint fognak maradni az égősorok, téli díszek egészen márciusig. Mert amíg hideg van, korán sötétedik, sokat vagyunk otthon, kellemesebb így. Egyszerűen kevésbé nyomasztó ez az általam amúgy utált évszak. Sajnálom, ha ezzel zavarok valakit, őszintén remélem, hogy ez a legnagyobb problémája annak, akit ez idegesít 🙃
2021. nov. 30. 11:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!