Kezdőoldal » Ünnepek » Karácsony » Hanyadikatol szoktak elkezdeni...

Hanyadikatol szoktak elkezdeni arulni a karacsonyfakat a piacokon? Ha pontosat nem is tudtam, akkor ugy kb? :)

Figyelt kérdés
Elore is koszi

2021. nov. 21. 19:35
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%

Szia,

Bár ez persze eltérő, körülbelül december első heteiben, november utolsó heteiben már megérkeznek az árusok!

2021. nov. 22. 09:12
 12/13 anonim ***** válasza:

1000 fős kisfalu

Most hétvégén kezdődik el.

2021. nov. 23. 15:14
 13/13 anonim ***** válasza:

Mi ma vettük meg (OBI, nem akartuk ilyen hamar, de meggondoltuk). Csehországból származó normannfenyő. Kb. 2 m magas bő 5-ezer Ft. Ismerős vette meg, de előtte felhívott, hogy megvegye-e számunkra.

Ez a fenyő sokáig megtartja a leveleit, sokkal tovább, mint az olcsóbb lucfenyő, habár a lucfenyőre is van egy évtizedek óta bevált receptem. Tavaly, vagy régebben már megírtam, de leírom most is.

A lucfenyő megvásárlása után azonnal levágok a végéből 1-2 cm-es darabot, hogy a háncs friss legyen. Beállítom egy vödör vízbe, amibe literenként bő fél deci glicerint öntök. Ebben tartom karácsonyig. Olyan állvány szükséges, aminek tartálya van (ha nincs, akkor a fa alá tesztek egy derékbevágott PET-palackot, amibe ezt a glicerines vizet lehet önteni). Ebbe a tartályába naponta pótolom a glicerines vizet, amit akkor nyertem, amikor a vödörbe helyeztem megvétel után. Az első éjszaka sok vizet szív fel, de aztán egyre kevesebbet. Volt olyan év, amikor kimondottan pár nappal ünnepek előtt kivágott lucfenyő ezzel a módszerrel (némi levélhullatással) kibírta Vízkeresztig és dús levelekkel dobtuk ki.

2021. nov. 24. 20:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!