Hanyadikatol szoktak elkezdeni arulni a karacsonyfakat a piacokon? Ha pontosat nem is tudtam, akkor ugy kb? :)
Szia,
Bár ez persze eltérő, körülbelül december első heteiben, november utolsó heteiben már megérkeznek az árusok!
1000 fős kisfalu
Most hétvégén kezdődik el.
Mi ma vettük meg (OBI, nem akartuk ilyen hamar, de meggondoltuk). Csehországból származó normannfenyő. Kb. 2 m magas bő 5-ezer Ft. Ismerős vette meg, de előtte felhívott, hogy megvegye-e számunkra.
Ez a fenyő sokáig megtartja a leveleit, sokkal tovább, mint az olcsóbb lucfenyő, habár a lucfenyőre is van egy évtizedek óta bevált receptem. Tavaly, vagy régebben már megírtam, de leírom most is.
A lucfenyő megvásárlása után azonnal levágok a végéből 1-2 cm-es darabot, hogy a háncs friss legyen. Beállítom egy vödör vízbe, amibe literenként bő fél deci glicerint öntök. Ebben tartom karácsonyig. Olyan állvány szükséges, aminek tartálya van (ha nincs, akkor a fa alá tesztek egy derékbevágott PET-palackot, amibe ezt a glicerines vizet lehet önteni). Ebbe a tartályába naponta pótolom a glicerines vizet, amit akkor nyertem, amikor a vödörbe helyeztem megvétel után. Az első éjszaka sok vizet szív fel, de aztán egyre kevesebbet. Volt olyan év, amikor kimondottan pár nappal ünnepek előtt kivágott lucfenyő ezzel a módszerrel (némi levélhullatással) kibírta Vízkeresztig és dús levelekkel dobtuk ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!