A régi karácsony milyen volt? Tényleg jobb volt akkor minden?
Figyelt kérdés
Anya mindig mondja hogy akkoriban nem az ajándékokat várta hanem mindig hogy milyen lesz a fa, meg coltak rajta csokik meg stb stb.
Meg hogy értékesebb volt. Ez igaz?
2021. okt. 24. 12:21
1/8 anonim válasza:
Az ünnep hagyományai csak rajtatok múlnak. Ha édesanyádnak úgy jobb volt, akkor ünnepeljetek úgy. Nem kell másokhoz igazodni.
2/8 anonim válasza:
Akkor mèg èltek a szüleink, nagyszüleink. Gyerekkènt minden szebb. Nekem is ilyen volt amit leírtàl, és én is azt mondom szebb volt. Akkor mèg èltek akik ma már nem.
3/8 anonim válasza:
A karácsony akkor szép, amikor gyerek is van a családban. Fiatalként az ember tényleg úgy érzi, hogy a gyermekkori karácsonyok hangulata már nincs meg. Aztán eltelik pár év, megszületnek a gyerekek, és újra hangulatos lesz az ünnep, mert végre van kiért karácsonyfát díszíteni, finomakat főzni, meglepetéssel készülni stb.
5/8 anonim válasza:
Lassúbb volt az élet,így minden egyes pillanat abban a bensőséges meghittségben maga volt 1 csoda...érzelmileg volt telítettebb és mélyebb..
6/8 anonim válasza:
Kiskoromban a kedvenc ünnepem volt, sok ajándék, felutazott messziről a mama, szerettem a fát is. Ez alább hagyott ahogy növögettem, és mikor apukám meghalt egy szokványos nap lett, hiába volt fa, anyukám nem főzött külön erre a napra, nem ajándékoztunk, a mama nem jött fel többet, nem olyan volt már. Mióta megvan a kisfiam megint izgatott vagyok, szeretem nézni hogy izgalmában ugrál a fa körül, segít díszíteni az ajtót, lopkodják a szaloncukrot az apjával a fáról, és jót nevetnek ha lebuknak. Főzni is sokkal jobb, mert ketten csináljuk a férjemmel. Szeretem nézni a kisfiam csodálkozó arcát, hogy mikor lefeküdt aludni még semi nem volt a fa alatt, aztán hírtelen lett. :)
7/8 anonim válasza:
Igen, régen jobb volt és szebb volt!
Még éltek a szüleim, volt hó, volt ünnepi hangulat.
Nagyon szegények voltunk, örültünk, ha fát tudtunk díszíteni, mégis mindig nagyon vártam.
Így gyerekként sosem kaptam ajándékot, de nem is hiányoltam. Ha kívánhatnék a szüleimet szeretném visszakapni idén karácsonyra, még ha 5 percre is... :(
8/8 anonim válasza:
Azért volt szebb, mert a hétköznapokban nem volt meg minden. Nem volt minden hónapban új könyv véve, nem volt mindig narancs, mandarin, banán, a gyertya, csillagszóró már látványosságnak számított, nem volt így kitolva az ingerküszöb. Azért volt érdekesebb, mert kevesebb dolog volt folyamatosan elérhető.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!