Feleségem egy csokigyárban dolgozott. Ő mesélte, hogy ősszel-télen gyártották a húsvéti termékeket, tavasszal-nyáron pedig a karácsonyi cuccokat.
2021. aug. 1. 21:18
Hasznos számodra ez a válasz?
2/8 anonim válasza:
Köszi első a választ, poén ebbe belelátni 😊
Biztosan azért kell legyártani tavasszal-nyáron, mert mire eljut a megrendelők, üzletek raktárjába, onnan az egyes üzletekhez, ehhez bőven kell idő, logisztika.
2021. aug. 1. 22:10
Hasznos számodra ez a válasz?
3/8 anonim válasza:
Húsvét utan már gyártják, de nem azért mert lassan jut el, hanem mert ekkora mennyiséget idő előállítani.
Nem érné meg egy nagyobb kapacitású berendezéssel pár hét alatt legyártani, majd a gépet hónapokig nem használni. Az édesség sokáig eláll, így gazdaságos csinálni időben elhúzva.
2021. aug. 1. 22:27
Hasznos számodra ez a válasz?
4/8 anonim válasza:
Persze. Szerinted ha novemberve kezdené a Nestle gyártani a mikulást, akkor decemberre kész lenni a teljes ellátmány a világ minden részén?
2021. aug. 2. 01:17
Hasznos számodra ez a válasz?
5/8 anonim válasza:
Én is dolgoztam a Nestlében. A karácsonyi figurákat húsvét után már gyártják, a húsvétit pedig karácsony után. Mi ebben a meglepő? Ezt még teríteni is kell.
2021. aug. 2. 21:30
Hasznos számodra ez a válasz?
6/8 anonim válasza:
Egyébként is mindjárt szezon, párom nagykerben dolgozik, az egyéb karácsonyi cuccok is most jönnek nekik augusztus elején, az áruházak most rendelik be a cuccokat, szeptemberre már megy ki a boltokba.
2021. aug. 3. 09:19
Hasznos számodra ez a válasz?
7/8 anonim válasza:
Lemegy a nyár, bejön a hideg. Aztán megy a kiárusítás a grillcuccokból, és feltöltik a készletet előbb halloween, mindenszenteki, halottak napi cuccokkal, majd karácsonyival. Aztán kimegy az, van egy kis uborkaszezon, akkor árulnak minden mást, aztán a húsvét, aztán a nyári szezon, aztán megint az ősz és megint a tél... és ez így megy, amíg forog a Föld.
2021. aug. 3. 10:22
Hasznos számodra ez a válasz?
8/8 anonim válasza:
"mire eljut a megrendelők, üzletek raktárjába, onnan az egyes üzletekhez, ehhez bőven kell idő"
"Ezt még teríteni is kell."
Az nem mérvadó, csak a gyártás. Ha a csirkehúsnál meg lehet oldani, hogy egy nap alatt terítik - a gyárból másnap már a boltok polcain van –, akkor a csokimikulásnál se az fog hónapokig tartani.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!