Akik Magyarországon nem ünneplik a karácsonyt, miért nem teszik?
Ateistak ... akik ugye nem vallasosak, miert unnepelnek Jezus szuleteset? Hinduk, Budhistak ... mi a fenenek emlekeznenek meg Jezusrol?
Karacsony csak a keresztenyeknek unnep.
Én hívő vagyok, de valószínűleg én sem ünnepelném olyan nagyon a karácsonyt, ha nem lenne se családom, se párom és holt egyedül ülnék egy másfél szobás házban. Igen, állítanék fát, sütnék sütit, elmennék templomba (ebből következően akkor inkább csak a vallási mivoltát ünnepelném) stb. de nem hiszem, hogy 4 fogásos ünnepi vacsorát rendelnék a három napra, fehér terítővel, gyertyával, mi mással. Nem igazán lenne számomra se akkora happy, hogy egyedül ücsörgök, senki nincs aki ülne rajtam kívül az ünnepi asztal körül, a fa alá max. én tehetnék magamnak ajándékot, egyedül díszíteném a fát stb. Szóval én megértem, akinek nem akkora ünnep vagy nem is ünnepli.
Szerencsére a fent leírtak, abszolút csak fikciók és remélhetőleg, még egy jó hosszú ideig nem kell tartanom ettől! :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!