Kezdőoldal » Ünnepek » Karácsony » Aki dolgozik két ünnep közt,...

Aki dolgozik két ünnep közt, haza tud utazni a családjához? Menjek, ne menjek?

Figyelt kérdés

Évente kb 6-7 alkalommal találkozok a családommal. 24.én még dolgozok, és 4 órát kéne utaznom, illetve sütit sütnöm, valamit esetleg főzni. Édesapám kegyetlenül ki van akadva, hogy mennem kell, de hát ha egyszer kötelező.

25-26-án nem dolgozok, hazamehetnék. Mondtam, de nem értik meg, hogy nem értem meg, hogy ők szentestére hívják össze a családot, mint 25 éve minden évben..Különben is, hogy ilyenkor egy hétig ott szoktam lenni, kb január első hetéig, egészen dec 23-tól. És anyám teljesen ki van akadva, hogy nem fogunk találkozni. 27-én még nem kell mennem, de 28.-án már igen. Szabit nem adtak. Viszont még próbaidőn vagyok, és nem merem megkockáztatni a táppénzt..Mégis...Fontosabb a családom..

Nem tudom mit csináljak, de úgy el vagyok keseredve. Főleg, már kiadták a szabit, és tegnap úgy vonták vissza, hogy még is jönni kell..

Édesapám szerint, ha fontosabb a munka mint a családom, akiket alig látok sajnos (eleve munka miatt kellett költöznöm, ami színtén megviselte őket) akkor maradjak is a seggemen.

2020. dec. 22. 19:34
 1/2 anonim ***** válasza:

Nem tudom hány éves vagy (leírás alapján 25 legalább) de elég mérgező családod van.

Nem elég, hogy dolgozol, még a hisztit is kiverik, csak mert nem tudsz ott lenni. Na bumm, ha nem vagy ott szenteste akkor sincs semmi, ott lehetsz másnap. Nem egészséges az ilyen szintű ragaszkodás meg érzelmi zsarolás.

Másrészt mi lesz, ha valójában "felnőtt" leszel?

Lesz családod, párod, baráti társaságod. Előbb utóbb nem a szüleid lesznek az elsők és eljön az idő mikor csak 1-1 napra, vagy egy ebédre ugrotok oda az ünnepekre és nem egész hétre.

2020. dec. 22. 20:55
 2/2 A kérdező kommentje:
Így van, így gondolom én is..
2020. dec. 24. 09:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!