Kezdőoldal » Ünnepek » Karácsony » Valami jó karácsonyi sütik?

Valami jó karácsonyi sütik?

Figyelt kérdés
Fogalmam sincs hogy mit lehetne sütni, es a több millió recept között nincs kedvem keresgélni, pláne, hogy nem is tudom mennyire jók. Ha tudtok párat ami finom, es azert egyszeru is, várom.

2020. dec. 21. 20:23
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem hagyományosan bármi diós, mákos, kókuszos, gesztenyés...

Bejgli, zserbó, mézes zserbó, én mindig sütök valami aszalt gyümölcsös kalácsot.

2020. dec. 21. 20:31
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Nekem idén figyelnem kell az összetevőkre, mert elég sok dolgot nem ehetek meg egy betegségből kifolyólag.

Linzert készítek, mákos citromkenyeret, valamint hatlapost :)

Az első kettő diétás (számomra) a linzer kb 1 órás tevékenység, a citromkenyér egy egyszerű kevert sütemény, sütéssel együtt 1óra. A hatlapos más tészta, de az a családomnak lesz, valószínüleg megsütöm előre a napokat és 23-ám este csak összeállítom. Nem akarok a konyhában robotolni órákig, ezért ezeket választottam. Ha nagyon megjön a kedvem, még csinálok egy répatorta muffint (szintén nincs egy óra) vagy egy browniet :)

2020. dec. 21. 20:43
 3/7 anonim ***** válasza:
Mákos guba, flodni, tanterv fanny tésztából tekercsek.... Én belőlem ennyi telik idén, nincs pénzem sajnos
2020. dec. 22. 12:29
 4/7 anonim ***** válasza:
Én minden évben rendelek cukrászdából, vegyesen, krémes és kevésbé krémes sütikkel. De sütök is 1 vagy 2 fajtát. Gyümölcskenyérhez hasonló sütit biztosan, vegyes színes kandírozott gyümölcsdarabok+mazsola+ vágott diódarabok+csokidarabok vannak benne. Meg esetleg valami hagyományos lekváros piskótatekercset.
2020. dec. 22. 20:04
 5/7 anonim ***** válasza:
mézeskalács, muffin, linzer, kókuszgolyó
2020. dec. 23. 16:13
 6/7 anonim ***** válasza:
57%
Hókenyér (nem összekeverendő a hokiflivel), csokis gesztenye tekercs, kókuszgolyó, Raffaello golyó. A mézeskalács se túl bonyolult,én idén Fanta szeletet csinálok (az se nehéz),illetve zserbót. Az már kicsit macerasabb annak,aki ritkán süt.
2020. dec. 23. 21:59
 7/7 anonim ***** válasza:

Oké, én kicsit el vagyok késve így március tájékán :D

Ha valami hagyományosat szeretnél: mézeskalács, bejgli, hókifli, zserbó, linzer, isler. Ezek tipikus karácsonyi édességek, és még finomak is.

Mi szoktunk sütni Zsuzsi szeletet is, szerintem az is nagyon finom. Remélem segíthettem :)

2021. márc. 5. 17:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!