Kezdőoldal » Ünnepek » Karácsony » Miért díszítik fel ilyen...

Miért díszítik fel ilyen sokan már december elején a fát otthon?

Figyelt kérdés

Mostanában sok ismerősömnel látom, hogy már áll a feldíszített fa hetek óta. Nekem ez annyira furcsa.

Ők azt mondták, hogy tovább szeretnék élvezni a karácsonyi hangulatot.

De hogy, amikor karácsony meg odébb van?

Én ezt nem értem, ráadásul elveszti a jelentőséget addigra, hogy szentestere legyen kész...

Ti mit gondoltok erről? Nálatok is áll már a fa?

Nálam csak 23-án fog.

2020. dec. 13. 23:41
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
26%
Ja meg ott 25-től kezdődik az ünnep, akkor nálunk is 25-én reggel legyen az ajándékbontás, mert amcsiéknál meg a hülye angoléknál így van. Nem értem miért kell majmolni ennyire Nyugatot, még az ünnepekben is. Akkor azok akik Nyugat mintára sokkal előbb állítanak fát, akkor töröljék el a mikulást, mert azt bezzeg tartják, holott az nem Nyugati ünnep. Megvannak a magyar ünnepeink, akinek nem tetszenek az miért nem megy el a "menő" Nyugatra?
2020. dec. 15. 10:59
 22/28 anonim ***** válasza:
68%

"Nem értem miért kell majmolni ennyire Nyugatot, még az ünnepekben is."

Igazad van! Nem majmoljuk a nyugatot, tehát ne is állítsunk fát, még 24-én sem, hiszen az is egy nyugati, német szokás, nálunk alig 200 éve állították az elsőt és csak néhány évtizede divat minden családban állítani.

Te minek majmolod a nyugatot faállítással?

A magyar ünnep az a március 15 meg október 3. meg augusztus 20, minden más ünnep ugyanolyan külföldi eredetű, mint pl. a Halloween. Csak már meggyökeresedett. Ahogy a mostani szokások is meggyökeresednek majd és kész.

Akinek nem tetszik, az díszítse 24-én a karácsonyfáját, csak ne érvelgessen már semmiféle magyar ünneppel :D

2020. dec. 15. 11:38
 23/28 anonim ***** válasza:
38%

De ti nem a németeket vagy a hozzánk közelebb álló népeket majmoljátok, hanem Amerikát meg Angliát, tudnám mi olyan nagy szám bennük. Ezért van, hogy a fiatalok magyarul sem tudják rendesen, mert olyan szavakat helyettesítenek angollal, aminek van magyar megfelelője. De ez egy másik téma.

Az nem baj, ha valaki azért állítja fel hamarabb a fát, hogy tovább legyen a hangulat, de ha valaki csak azért állítja fel korábban, hogy hasonlítson az angolokra/amcsikra az szánalmas.

Magyar hagyományokra gondoltam: pl.magyar karácsonyi ételek, amiket mi eszünk pl.töltött káposzta, bejgli, szaloncukor...stb., a mi ünnepi szokásaink pl.24-e már ünnep és aznap este van ajándékbontás. Ezek nekünk megvannak, ez a mi kultúránk, szokásaink, akkor ezeket is töröljük el, mert Angliában ezek nem így vannak.

2020. dec. 15. 11:56
 24/28 anonim ***** válasza:

23-as, de mi a különbség aközött, hogy németeket majmol valaki, vagy angolokat? Nyugat nyugat, másik ország másik ország, másik kultúra másik kultúra. Hülyeség az érved. A majmolás ilyen alapon majmolás marad.

"valaki csak azért állítja fel korábban, hogy hasonlítson az angolokra/amcsikra"

És ki állítja fel ezért hamarabb? Nem hiszem, hogy tömegesen amerikaiakra akarnak hasonlítani az emberek, szimplán örülnek, hogy tovább legyen hangulat, ezt az érvet is csak most találtad ki...

"akkor ezeket is töröljük el, mert Angliában ezek nem így vannak."

Hát akkor töröljük el, ki érdekel? Ilyen alapon, te sütsz kenyeret augusztus 20-án? Hoedasz kokárdát a nemzeti ünnepeken? Égetsz kisze-bábut? Nem? Miért nem? Ezek magyar ünnepek és hagyományok, miért nem ápolod őket, miért veszel részt az eltörlésükben?

Tojást festesz, locsolókat fogadsz/mész locsolkodni? Vagy azt sem?

csak szelektíven kiválogatod, melyik hagomány tetszik és azt tartod meg? Na, hát másik is ezt csinálják.

2020. dec. 15. 12:06
 25/28 anonim ***** válasza:

Szeretném tudni, mi a baj a válaszommal, amiért le lettem pontozva. 11/24-es voltam.

Miért baj, hogy nem vagyok keresztény, és korábban állítok fát, ha egyszer karácsonykor dolgozom?

2020. dec. 15. 12:17
 26/28 anonim ***** válasza:

Ti itt sajnálkoztok, hogy jaj, sajnálom azokat, akiknek csak ennyit jelent a szeretet ünnepe, anélkül, hogy ismernétek a másik körülményeit, vagy azt, hogy az illető igenis élvezi ezt az időszakot. Az egészet. Ez az álszentség, azt hiszitek, okosokat mondtok, nyugatmajmolónak tartjátok őket, de közben meg be vagytok savanyodva. Miért nem férhet meg mindenki más egymás mellett? Miért baj, ha valaki kicsit jobban élvezi? Vagy máshogy? Nem minden Amerika, amit annak gondoltok, sem a Halloween, sem a korábbi faállítás.

Mit gondoltok, hogy azok, akik olyan munkakörben dolgoznak, hogy karácsonykor is ügyeletben, készenlétben, nem érdemlik meg, hogy egy héttel, kettővel korábban ünnepeljenek? Vagy nem, mert akkor nyugatmajdmolók? Miért kell ennyire mások életét leírni anélkül, hogy tudnátok a körülményeket?

Akkor én elmondom, Hollandiában élek, és mi is feldíszítjük már november végén, szerencsére az itteniek nem olyanok, mint a magyarok, nem szólnak be érte. Talán még együtt is örülnek.

Savanyú banda.

2020. dec. 15. 12:28
 27/28 anonim ***** válasza:
24-es, igen festek tojást és locsolkodás is van.
2020. dec. 15. 14:14
 28/28 anonim ***** válasza:

27-, és a többi? Kenyeret sütsz augusztus 20-án? Kokárdát hordasz? Kiszebábut égetsz?

Ha nem, miért nem?

2020. dec. 15. 14:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!