Kezdőoldal » Ünnepek » Karácsony » Miért díszítik fel ilyen...

Miért díszítik fel ilyen sokan már december elején a fát otthon?

Figyelt kérdés

Mostanában sok ismerősömnel látom, hogy már áll a feldíszített fa hetek óta. Nekem ez annyira furcsa.

Ők azt mondták, hogy tovább szeretnék élvezni a karácsonyi hangulatot.

De hogy, amikor karácsony meg odébb van?

Én ezt nem értem, ráadásul elveszti a jelentőséget addigra, hogy szentestere legyen kész...

Ti mit gondoltok erről? Nálatok is áll már a fa?

Nálam csak 23-án fog.

2020. dec. 13. 23:41
1 2 3
 1/28 anonim ***** válasza:
75%

Nàlunk meg csak 24.èn mint minden èvben.

Nem tudom mièrt csinàljàk, azt plàne nem hogy mièrt pakoljàk fel a facere

2020. dec. 14. 00:39
 2/28 anonim ***** válasza:
81%
Én is azért díszítettem már fel, mert így nem csupán pár napig tart a karácsony, hanem egész decemberben élvezhetem a hangulatát és ez olyan jóó! Kár, hogy csak idén jutott ez eszembe. Számomra nem veszít semmit az értékéből, mivel maga a hangulat a lényeg és hogy minden nap szeretetben örüljön a család. Másrészt sose tudni, hogy mit hoz a holnap...
2020. dec. 14. 01:48
 3/28 anonim ***** válasza:
100%
Mar maga az advent is unnep, Az adventi koszoru es girland mar negy vasarnappal karacsony elott helyenvalo. De mindenki ugy unnepel ahogy neki jol esik. Nalunk a karacsonyi hangulat nem egyetlen napra ervenyes. A mi varosunkban mar a hazak is ki vannak diszitve, vilagitva, az udvarokon szankok, renszarvasok kivilagitva. A varos is mar fel van diszitve, csodalatos kompoziciokkal, de mar Budapest is ki lehet vilagitva.
2020. dec. 14. 04:05
 4/28 anonim ***** válasza:
37%

Szerintem is baromsag, ezzel az erovel miert nem oktober hatodikan diszitik fel a fat????

Idiotak. Amugy meg lefosom ki mit csinal nem az en dolgom

2020. dec. 14. 07:06
 5/28 Deák Dominik 2020 ***** válasza:
43%

1) Ez mindenkinek a magánügye

2) A karácsonyfát hagyományosan 24-én kell felállítani és január 6-án leszedni

3) Ez egy német szokás, amit a 19. században vettünk át, hagyománytisztelő magyar ember nem csinál ilyet

2020. dec. 14. 07:17
 6/28 anonim ***** válasza:
83%

21. szazadban mindenki azt csinal amit akar!

Nem mindenki vallasos okokbol unnepli, sot a tobbseg pont nem.

Egyszeruen a szeretet, a csalad, a tel unnepe.

Nalunk a lakast dec 1.-en diszitjuk. A fat pedig dec 20.korul es februarnal elobb nem szedjuk le!

2020. dec. 14. 07:41
 7/28 anonim ***** válasza:
65%
4, jó eséllyel kicsit több boldogság van azok életében, akiket épp leszólsz. Talán díszíts te is, hátha kevésbé leszel savanyú.
2020. dec. 14. 07:57
 8/28 anonim ***** válasza:
90%
Egyetértek 7-es!
2020. dec. 14. 09:15
 9/28 anonim ***** válasza:
100%

Mert szeretnék tovább nézni, nemcsak pár napig.

A dekoráció része számukra. Főleg, ha műfenyő, akkor aztán tényleg bármeddig szép, nem hullik le.

Én se 24-én szoktam, mert akkor már nem akarok semmit se csinálni. A fa díszítése pedig olyan, hogy utána lehet még bőven takarítani. Szóval én is előtte 1-2 nappal szoktam.

Szerintem hülyeség ezen kiakadni. Mindenki csinálja úgy, ahogy neki jó. Én figyelem, hogy mások mikor csinálják, nem is érdekel, és nem is akadok ki rajta, ha valaki máshogy csinál valamit, mint én.

2020. dec. 14. 09:39
 10/28 anonim ***** válasza:
47%

Mert az angolszász hagyomány beette magát. És őket nem érdekli már a karácsony vallási háttere, csak (ahogy itt is írják), "dekorációs elem".

Mi követjük a hagyományokat

- advent első vasárnapján készítünk egy saját koszorút, van saját készítésű, az "igazi" adventhez igazodó adventi naptárunk (tehát nem fix 24 napos, hanem ahogy abban az évben az advent kijön), meg vannak olyan dekorok, amik advent 1. vasárnapján kerülnek elő (Jövőre már betlehemünk is lesz, nyáron fogjuk a hátteret "megépíteni", és azt is fokozatosan népesítjük majd be a figurákkal)

- a fát 24-én állítjuk fel. Igazi fa. Szerintem nem nagy munka, a közös fadíszítés pedig igazi karácsonyi program nálunk

- én leszedném a fát vízkeresztkor, mert a lelkem onnantól már végleg továbblépne az új év felé, de a család miatt január közepéig meg szoktuk tartani.

2020. dec. 14. 10:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!