Azok, akik Karácsonykor családostul inkább elmentek egy szállodába "wellnessezni", azok most mit fognak csinálni?
Elég nagy divat lett a nagy karácsonyi készülődést, idegeskedést és rohanást elkerülendő - elmenni egy wellness szállodába, és ott tölteni 2-3 napot. A szállodák ilyenkor készültek külön animátorokkal és sok gyerekprogrammal (és akkor így a szülők tudtak pár óra erejéig csak egymással foglalkozni, mert tudták a gyerekek is jól elvannak, és felügyelnek rájuk), a félpanziós ellátás végett pedig nem kellett sütni-főzni. Persze mindezt egy bőven 6 számjegyű összegért cserébe.
Szerintetek akik így álltak az Ünnepekhez, és gyakorlatilag egy szállodában töltötték azt távol a rokonoktól, azok most hogy fogják mindezt megoldani, "túlélni"?
Egyáltalán, ti ünnepelnétek így, vagy csakis a "hagyományos" módszer az igazi és elfogadott?
8-as: Igen, jó dolog tud lenni a Szilveszteri "elbújás" is.
Persze sok függ a szállodai programoktól is, és hogy milyen lesz a szilveszteri vacsora maga. Ha egy kellemes élmény lesz belőle, akkor valószínűleg máskor is visszamegy az ember. Ebből áll a vendég-hűség, ami jó volt, azt szívesen újra átéli az ember.
Szolgáltatóiparban ezek a legpörgősebb napok, szóval ilyenkor felejthető a szabadnap - de ugye valamit valamiért, és elég sokan dolgoznak / vannak szolgálatban a visszaszámláláskor amúgy is (mentők, tűzoltók, benzinkutasok, IT-sek, stb, stb). Ilyenkor egy kis apró gesztus feléjük is szebbé tudja varázsolni a napjukat (valamikor főiskola mellett dolgoztam én is szállodában, tudom milyen ez).
Nálunk a szüleim évek óta mindig elhatározták, hogy így ünnepelnek, aztán sosem lépték meg végül, de minden évben durci volt, mert anyám nem akart apám családjával karácsonyozni(neki meghalt már minden családtagja), apám meg úgy volt vele, hogy ha már otthon maradtak, akkor csak illene meglátogatni őket. Nekem meg full mindegy volt, de mindig engem akartak megtenni döntőbírónak, hogy menjünk vagy ne. Rémálom volt, mert soha senkit nem akartam megbántani.
Idén a koronára hivatkozva nincs ebből macera, én meg a vőlegényem elmegyünk a szüleimhez és kész. Aki nem szívesen van a rokonaival, most is simán bedobhatja a korona kártyát, és ünneplehet otthon család nélkül, meg rendelhet pizzát, és akkor főzni sem kell. Még olcsóbban is kijön, bár azért a milliós összeg erőteljes költői túlzás, pár 10.000 Ft-ért is lehetett már szállásokat találni.
Szerintem mindenki csinálja, ahogy jól esik neki, nincs két egyforma család.
12-es: Milliós összegen ha a "6 számjegyű összeget" értetted, akkor a millió az 7 számjegyű. ;)
De azért egy 2-3 éjszakás 3-4*-os wellnness hotel 2 felnőtt +1 vagy 2 gyerek részére félpanzióval szerintem kizárt, hogy 100e Ft alatt kijöjjön, ha pedig hozzávesszük a Karácsonyi, Szilveszteri és egyéb árfelhajtó hétvégéket, szezonokat, akkor meg aztán biztosan nem.
Most persze nem lehet menni, reméljük jövőre ilyen gond már nem lesz - és aki menni akar, az el fog tudni menni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!