Kezdőoldal » Ünnepek » Karácsony » Ki utálja még a karácsonyt...

Ki utálja még a karácsonyt rajtam kívül?

Figyelt kérdés

Nem értem, mi a jó benne. Hogy együtt vannak azok, akik egész évben szidják egymást? Hogy elköltesz 50 - 100 ezreket minden évben, és olyan hülyeségeket vásárolsz össze, hogy a másik fél csak reménykedik, hogy ez valami vicc? És fordítva is így van. Olyan baromságokat kapok minden évben, hogy nem igaz. Eleve nem kérek semmit, mert NEM KELL nekem SEMMI. De tessék, már kapom is a... Hát ez az. Az elmúlt évek ajándékaira nem emlékszem, és még a tavalyira sem.

Nekem ez egy álszent ünnep. Egy az egyben. Én szívesen kimaradnék belőle, de a családom belevon akkor is! Sosem voltam oda érte, de már egyre jobban unom a dolgot. Álltani egy műfát, (vagy igazit) telerakni gömbökkel meg fénykötéllel, azt gyönyörködni benne. Ha valami szépet akarok látni, elmegyek a vízpartra, az legalább természetes és ingyen van. De ezt a mentalitást sosem fogom megérteni.

2020. dec. 8. 09:26
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Soha nem költök tízezreket ajándékra. Mindig valami kézzel készített dolgot adok, vagy valami olcsó cuccot, ami hasznos. Igyekszem kreatívnak lenni minden évben, és mindig törekszem arra, hogy hasznos dolgot adjak. Tavaly pl a szüleim egy kézzel készített dobozt kaptak tőlem (burkolónak tanulok, és rajtunk össze csempéből karácsonyi dobozt, hatalmas sikere volt, nagyon tetszett nekik, és használják is)

A családdal nem ülünk össze, nem tartjuk a kapcsolatot nagyon senkivel, akikkel tartjuk azok sem tartanak ünnepeket a vallásuk miatt, szóval ránk még az sem igaz, hogy "olyanokkal ülünk le akik szidják egymást".

Én imádok ajándékot kapni, általában valami hasznosat kapok, zokni, pulcsi, stb. Én ezeknek tényleg örülök, ugyanis ezekből soha nem elég, főleg zokniból, meg fehérneműből. xd

Díszíteni imádok, főleg a karácsonyfát, de életemben most először nem lesz. Viszont ez is kreatívan oldom meg, mert vékony fàpàlcikàkból barkàcsolok egy faalakú tárgyat, és azt fogom feldíszíteni. Úgyis egyedül leszek, ezért nem költök igazi fára.

Imádom a karácsonyi filmeket is.

Most mondjuk annyira nem érzem jól magamat az ünnepekkel kapcsolatban, mert egyedül leszek, de próbálom túlélni ezt is. Reménykedem abban, hogy hátha azért csak a párom eljön hozzám valamelyik ünnepnap, és töltünk egy kis időt együtt, nem pedig éjjel-nappal dolgozni fog.

2020. dec. 8. 09:35
 2/9 anonim válasza:
50%

miert elsz a csaladoddal? koltozz el es azt csinalsz amit akarsz, ugy ahogy neked jo..Addig amig nem fizetsz szamlakat, mossak a ruhadat eled teszik a kajat, probalj alkalmazkodni azokhoz, akik ezt szepen megelik.

Nalad meg valami melyebb problema van, ha nem karacsonyozol lesz idod elgondolkozni ezen.

2020. dec. 8. 10:06
 3/9 anonim ***** válasza:
Nem utálom, de tényleg sok a külsőség és a kényszer. Üzlet lett, és ez nem tetszik benne. De a szűk családommal lenni szeretek, nem csinálunk nagy felhajtást, megbeszéljük, hogy ki minek örülne, és tiszteletben tartjuk. Én szoktam kicsi fát venni, mert szeretek díszíteni, de ennyi. Nincs sütés-főzés, az a kaja, mint máskor.
2020. dec. 8. 11:15
 4/9 anonim ***** válasza:
48%

Én szeretem🥺

Az, hogy neked ilyen családod van az legyen a te problémád de szerintem te képzeled be ezt az egészet.

Az ilyenek emberek mint te rontják el az emberek kedvét nap mint nap mindenhol. Semmibe sem látjátok meg az örömöt. 🥺

2020. dec. 8. 13:10
 5/9 A kérdező kommentje:

4-es. Én? Kinek rontanám el a kedvét? Pont, hogy én próbálok a hétköznapokba örömet hozni, beszélgetni, együtt lenni a családommal.

Amint december 24-e lesz, máris ''fontos'' vagyok. Ja nem. De menjek el velük minden évben étterembe és járjam körbe a családot, mert az szokás. Nevetgéljek közben. Aztán januártól december közepéig újra ismeretlenné válok számukra.

A látszat kedvéért NEM áll módomban velük lenni. Ha normálisak lennének, máshogy gondolnám.

2020. dec. 8. 14:40
 6/9 anonim ***** válasza:
54%
Szerintem most könnyű dolgod lesz. Covidra hivatkozva szépen otthon maradsz, nem mész rokonizálni (gyengélkedsz, fáj a torkod, stb.)
2020. dec. 8. 16:47
 7/9 A kérdező kommentje:
Azt senki nem hinné el. :D 8 éve nem voltam beteg.
2020. dec. 8. 17:45
 8/9 anonim ***** válasza:
0%

Attól mert te így gondolod és szar volt mindigis a karácsonyod meg a családi életed, más még had imádja már.

Sajnállak mert te az élet minden területén egy negatív ember lehetsz.

2020. dec. 9. 11:31
 9/9 A kérdező kommentje:
Te már csak tudod.
2020. dec. 9. 11:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!