Idén nem lesznek olyan mértékű adventi, karácsonyi díszítések, dekorálások, mint az előző években?
Ugye a karácsonyi vásárok sajnos jórészt hanyagolva lesznek, meg aztán sok helyen olvastam, hogy az idei év mennyire borzalmas minden szempontból (rossz anyagi helyzet, munkanélküliség, bizonytalanság, járvány).
Aztán az egyik ismerősömmel beszélgettem - amikor is megemlítettem neki a közelgő ünnepeket, aki erre azt mondta, hogy idén "csakazértis" teljesen kidekorálja a házát, mert ha ilyen rossz volt az év nagy része, legalább az utolsó hetek ünnepélyes hangulatban teljenek el.
Ti hogy vagytok vele?
Fel fogjátok díszíteni a házat/lakást, legalább úgy (vagy akár jobban is), mint tavaly és lélekben készülődtök a karácsonyra (és szilveszterre), vagy idén hanyagoljátok az ünnepeket?
Nem értem, hogy most ennek a helyzetnek miért kellene más irányba terelni a szokásaimat.
Halottak eddig is voltak, ezután is lesznek
Vírusok eddig is voltak, ezután is lesznek
Munkanélküliek eddig is voltak, ezután is lesznek.
Semmi nem változott. Vagy mi az a tényező ami miatt úgy érzed, hogy kevésbé fognak az emberek ünnepelni?
Legalább ezt a karácsonyi időszakot ne kelljen már másképp éljem..
Én úgy vagyok vele, hogy ez a kérdés teljesen jogos. Miért ne lérdezhetne rá az emberek véleményére?
Plussz ez a dolog engem is érdekel, hiszen más évben az utcák ilyenkor már fény árban úsznak, vagy csak szerintem?
És válaszolva a kérdésre, én is ugyan úgy fogok díszíteni, mint eddig. Sőt, olyan csodálatosan fel fogom díszíteni a házat, mint eddig soha.
Az én nagymamám 2014 karácsonya előtt pár nappal halt meg. Szörnyű volt igy "ünnepelni". De még nem is nekünk volt a legrosszabb... a nagymamámat nagyon megviselte, szinte végig aludta az egész karácsonyt. Azóta egyszer sem karácsonyoztunk együtt a nagyszüleimmel, csak másnap, vagy harmadnap látogattuk meg őket, pedig kb 15 perc sétára laknak tőlünk.
Gondolom, mivel a vírus miatt sokan vesztették el valamelyik család tagjukat nekik is nagyon nehéz lehet most, vagy ez az év. Valakik munkanélküliek lettek, pedig nem is tehettek róla. Ez a vírus most mindenkit kikészít. Alig várom, hogy végre vége legyen.
Kitartást mindenkinek! <3
Mi minden évben eljátsszuk a szomszédokkal a "Nagy karácsonyi izzócsata" c. filmet. :D
Az egész utca nagy karácssony, mániákus, versengünk kinek díszesebb a háza. Szomszédunk holnap kezdi, mi azt a taktikát választottuk, hogy csak szombaton és van időnk felmérni, hogy elegendőek lesznek e a díszek vagy idén meg kell e duplázni őket.
Volt egy év mikor olyan nagy díszáramlat volt, hogy kiverte a biztosítékot aztán 3 napig nem volt áramunk. Azóta erre is van megoldás :D
Ezeket nem osztom meg hátha olvassa a szomszéd is, nehogy asszisztáljak neki.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!