Kezdőoldal » Ünnepek » Karácsony » Nálatok is jelen van a karácso...

Nálatok is jelen van a karácsony utáni depresszió?

Figyelt kérdés

Sajnos néhány óra és vége a karácsonynak, a kedvenc ünnepemnek. Visszatérnek a szürke hétköznapok, a munka/iskola/egyetem ismét vár.

Én már most szomorú vagyok emiatt, hogy hamarosan kialudnak a karácsonyi fények, az ünnepi hangulat elmúlik, ismét ciki (vagy legalábbis fura) lesz karácsonyi zenéket hallgatni és karácsonyi filmeket nézni több mint 11 hónapon át.

Ráadásul a "fény időszakának" kezdete, a tavasz is nagyon messze van még, nagyon korán sötétedik és az időjárás is borzalmas. A téli hónapok közül egyedül a decembert szeretem, mert ilyenkor az adventi, karácsonyi fények miatt nagyon szép és meghitt a hangulat. Számomra a január és a február borzalmas hónapok :(

Én kezdek szomorú lenni a karácsony elmúlása miatt. Ti hogy vagytok ezzel?

2019. dec. 26. 20:22
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
87%
Hát,számomra ez a karácsony nem a legjobb volt,szóval most nekem nincs "karácsony utáni depresszió".
2019. dec. 27. 08:36
 12/24 anonim ***** válasza:
78%

Nincs. Mert nekem egy ünnep körül forog az életem, hogy annak végeztével még az életkedvem is elmúljon.

Nem is értem ezt... Nem a világnak lesz vége, nem fogsz meghalni, csupán eltelt egy ünnep.

Én pont, hogy örülök, hogy végre lekerül majd mindenhonnan az a sok giccs, erőltetett mosoly, jópofizás, a sok dicsekvés és vége az értelmetlen pénzköltésnek, amit sok ember ilyenkor csinál. Álszent számomra ez az egész "ünnep".

De jövőre újra lesz, szóval nem is értem, mi ez a felfogás.

Az időjárás meg hol borzalmas?? Szerintem az országban szinte mindenhol süt a nap és még fagy sincsen.

2019. dec. 27. 10:42
 13/24 anonim ***** válasza:
90%

Egy kicsit én is sajnálom, hogy elmúlt a karácsony. Az új évet sose szeretem, pontosabban félek, hogy milyen lesz.

Ami magát a depressziót illeti, sajnos én amúgy is depressziós vagyok mostanság,egyéb okokból szóval nekem ez nem újdonság.

2019. dec. 27. 10:57
 14/24 anonim ***** válasza:
95%
25 éve depressziós vagyok. Ez az időszak mindig segít túlélni és élményeket szerezni, amire utána hónapokig emlékszem.
2019. dec. 27. 14:15
 15/24 anonim ***** válasza:
93%

A karácsony hozza a fényt. Az advent még csak alig-alig. Oké, egyre több gyertyát gyújtunk meg, tehát közeledünk a fényhez, de az igazi fény karácsonykor érkezik! És amikor végre itt van, akkor miért kéne rögtön megint a sötétben ücsörögni, mindenféle karácsonyi zenék nélkül? A karácsonyi időszak még csak most kezdődött el! Ez nem Amerika, hogy háromig számolnak és már le is szedi a karácsonyfát! Tágabb értelemben a karácsonyi időszak egészen gyertyaszentelőig, tehát február 2-ig tart! Az ortodox karácsony még ide se ért, csak január 6-án lesz!

:)))

2019. dec. 27. 14:27
 16/24 anonim ***** válasza:
95%
Ugyanezt érzem, mint a kérdező. Nem az ünnep körül forog az életem, de utálom, hogy vége a karácsonynak. A szilveszter semmilyen, csak eltelik valahogy. Maradt valamennyi a szabadságomból, aztán vissza kell térni a hétköznapokba, ami nem olyan szörnyű, de nem is olyan jó érzés, mint amilyen a karácsonyra várakozás időszaka volt. A tél még hosszú, most valahogy úgy érzem, hogy semminek sem tudok örülni. Ez nálam minden évben ilyen karácsony után, remélem hamarosan elmúlik, ahogy szokott.
2019. dec. 27. 18:23
 17/24 anonim ***** válasza:
83%
Havat is ígérnek az új évre, majd attól is jobb lesz a kedvünk! :)
2019. dec. 27. 18:41
 18/24 anonim ***** válasza:
93%
Igen, abszolút átérzem, és meg is szoktam élni, amit mondasz, kerdező. Habár nekem ilyen korán nem, inkább Újev napjától jelentkezik, illetve amióta van párom (7,5 éve), enyhébben kap el ez az érzés, illetve amióta a január a vizsgaidőszakot jelenti számomra, illetve dolgozom is, kevésbé ,,van időm" szomorkodni, ugyanakkor az ev első napjaiban mindig nagyon rossz nekem is, olyan fájó, csendes ürességet érzek, de aztán általában hamar elmúlik, mikor kamasz voltam,volt, hogy február végéig depis voltam emiatt.
2019. dec. 27. 20:31
 19/24 anonim ***** válasza:
77%
Sajnos nem csak utána, hanem előtte is volt.
2019. dec. 28. 18:55
 20/24 anonim ***** válasza:
87%

Igen, én is hasonlóan vagyok, de nem a karácsony hanem inkább az újév napja után, hiszen vége az ünnepnek, jönnek újra a szürke hétköznapok.

A finomságok elfogynak, a messze élő rokonok hazamennek, a karácsonyfát lebontjuk, a dekorációt leszedjük.

Már az újév napját sem szeretem. A szilveszteri buli után mindenki fáradt, kedvetlen. Másnap pedig újra hétköznap, hurrá.

A január és a február a legdepressziósabb hónapok. Hideg van, korán sötétedik, messze még a tavasz és a jó idő. Emellett baromi lassan telik, örökkévalóság, mire március közepe - vége lesz. A decembert is csak az ünnepi hangulat miatt szeretem.

Szóval én tökéletesen megértem mit érzel, velem kb sulis korom óta ez van, akkor a téli szünet vége váltott ki mindig hasonló melankóliát belőlem.

2019. dec. 30. 22:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!