Nálatok is jelen van a karácsony utáni depresszió?
Sajnos néhány óra és vége a karácsonynak, a kedvenc ünnepemnek. Visszatérnek a szürke hétköznapok, a munka/iskola/egyetem ismét vár.
Én már most szomorú vagyok emiatt, hogy hamarosan kialudnak a karácsonyi fények, az ünnepi hangulat elmúlik, ismét ciki (vagy legalábbis fura) lesz karácsonyi zenéket hallgatni és karácsonyi filmeket nézni több mint 11 hónapon át.
Ráadásul a "fény időszakának" kezdete, a tavasz is nagyon messze van még, nagyon korán sötétedik és az időjárás is borzalmas. A téli hónapok közül egyedül a decembert szeretem, mert ilyenkor az adventi, karácsonyi fények miatt nagyon szép és meghitt a hangulat. Számomra a január és a február borzalmas hónapok :(
Én kezdek szomorú lenni a karácsony elmúlása miatt. Ti hogy vagytok ezzel?
Nincs. Mert nekem egy ünnep körül forog az életem, hogy annak végeztével még az életkedvem is elmúljon.
Nem is értem ezt... Nem a világnak lesz vége, nem fogsz meghalni, csupán eltelt egy ünnep.
Én pont, hogy örülök, hogy végre lekerül majd mindenhonnan az a sok giccs, erőltetett mosoly, jópofizás, a sok dicsekvés és vége az értelmetlen pénzköltésnek, amit sok ember ilyenkor csinál. Álszent számomra ez az egész "ünnep".
De jövőre újra lesz, szóval nem is értem, mi ez a felfogás.
Az időjárás meg hol borzalmas?? Szerintem az országban szinte mindenhol süt a nap és még fagy sincsen.
Egy kicsit én is sajnálom, hogy elmúlt a karácsony. Az új évet sose szeretem, pontosabban félek, hogy milyen lesz.
Ami magát a depressziót illeti, sajnos én amúgy is depressziós vagyok mostanság,egyéb okokból szóval nekem ez nem újdonság.
A karácsony hozza a fényt. Az advent még csak alig-alig. Oké, egyre több gyertyát gyújtunk meg, tehát közeledünk a fényhez, de az igazi fény karácsonykor érkezik! És amikor végre itt van, akkor miért kéne rögtön megint a sötétben ücsörögni, mindenféle karácsonyi zenék nélkül? A karácsonyi időszak még csak most kezdődött el! Ez nem Amerika, hogy háromig számolnak és már le is szedi a karácsonyfát! Tágabb értelemben a karácsonyi időszak egészen gyertyaszentelőig, tehát február 2-ig tart! Az ortodox karácsony még ide se ért, csak január 6-án lesz!
:)))
Igen, én is hasonlóan vagyok, de nem a karácsony hanem inkább az újév napja után, hiszen vége az ünnepnek, jönnek újra a szürke hétköznapok.
A finomságok elfogynak, a messze élő rokonok hazamennek, a karácsonyfát lebontjuk, a dekorációt leszedjük.
Már az újév napját sem szeretem. A szilveszteri buli után mindenki fáradt, kedvetlen. Másnap pedig újra hétköznap, hurrá.
A január és a február a legdepressziósabb hónapok. Hideg van, korán sötétedik, messze még a tavasz és a jó idő. Emellett baromi lassan telik, örökkévalóság, mire március közepe - vége lesz. A decembert is csak az ünnepi hangulat miatt szeretem.
Szóval én tökéletesen megértem mit érzel, velem kb sulis korom óta ez van, akkor a téli szünet vége váltott ki mindig hasonló melankóliát belőlem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!