Miért jó az, hogy most lett vége a nyárnak, de már most sok helyen a karácsonyról szól?
Felgyorsult a világ.
Nálunk -Hollandia- mar julius vegen megjelent a karacsoyni dekoracio pár üzletben. Az élelmiszerboltokban már van pepernoot, ez kimondottan mikulásra való mjjni keksz fele és október elején már nyílni fognak a karácsonyi show-k is. Igaz, itt Mikulás után legkésőbb már feldíszítik a fát és nagyon sokan december 27en már le is szedik.
Mert felgyorsult a világ és igen nagy üzlet (pénz) van a karácsonyban. Na meg úgy általában nyár végén, ősz elején döbbennek rá az emberek, hogy az aktuális év végéhez közeledünk, vége van a nyárnak, itt az ősz, aztán jön a tél, az ünnepek, s az új év. A karácsonyt sokan szeretik (még azok is, akik amúgy a telet nem), mert jó a hangulat, együtt a család, megy az evés- ivás és ilyenkor nagy alkalom van arra, hogy ajándékokat vegyünk az ismerőseinknek. S az üzletek ezt az ajándékvásárlási lázat és a karácsonyhoz kapcsolódó készülődést lovagolják meg és ezért kezdődik el egyes üzletekben a karácsonyra való készülődés már nyár végén is.
Persze, szerintem nincs olyan nagy gond ezzel, én már nézegettem az elmúlt hetekben ajándékokat a szeretteimnek, de megvenni csak októberben szeretném majd azokat. Én úgy vagyok vele, hogy jobb időben készülődni erre a nagy, meghitt és hangulatos ünnepre (ami, valljuk be, elég sok embernek az év fénypontját jelenti), mintsem az utolsó napokra hagyni a lázas, feszült bevásárlást.
Viszont ennek ára is van, mégpedig az, hogy ha már szeptembertől hallgatom a karácsonyi dalokat és nézegetem a dekorációkat, akkor rövidesen megszokom ezeknek a látványát és a hangulata a megszokás miatt - ha nem is tűnik el, de megkopik kissé. Ezért van az, hogy a karácsonyfát nem december elején, hanem december 23-án állítjuk fel a családdal, hogy ne vesszen el az ünnepek előtt a varázsa. Az ünnepek után már nincs (legalábbis számomra) hangulata a karácsonyfának és az ünnepi dekorációnak, emiatt január első napjaiban eltesszük azokat.
Én még nem láttam sehol sem.
Viszont az én hangulatom nem is befolyásolja.
Korábban kezdik, mint máskor, de nem foglalkozom vele különösebben. Nekem a hangulatot az otthon, a család adja meg, nem azt, hogy x bevásárlóközpontban mi van vagy mi nincs.
Pénz, pénz, pénz.
Mire odajutsz vásárolj minél többet.
Ha csak decemberben raknák ki a karácsonyi cuccokat, kevesebb fogyna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!