Kezdőoldal » Ünnepek » Karácsony » Miért jó az, hogy most lett...

Miért jó az, hogy most lett vége a nyárnak, de már most sok helyen a karácsonyról szól?

Figyelt kérdés
Emiatt már én is karácsonyi hangulatban vagyok, és ez baj, mivel mire oda érek, már egyáltalán nincs hangulatom az ünnephez.

2019. szept. 8. 14:53
 1/7 anonim ***** válasza:
83%

Felgyorsult a világ.

Nálunk -Hollandia- mar julius vegen megjelent a karacsoyni dekoracio pár üzletben. Az élelmiszerboltokban már van pepernoot, ez kimondottan mikulásra való mjjni keksz fele és október elején már nyílni fognak a karácsonyi show-k is. Igaz, itt Mikulás után legkésőbb már feldíszítik a fát és nagyon sokan december 27en már le is szedik.

2019. szept. 8. 15:12
 2/7 anonim ***** válasza:
83%

Mert felgyorsult a világ és igen nagy üzlet (pénz) van a karácsonyban. Na meg úgy általában nyár végén, ősz elején döbbennek rá az emberek, hogy az aktuális év végéhez közeledünk, vége van a nyárnak, itt az ősz, aztán jön a tél, az ünnepek, s az új év. A karácsonyt sokan szeretik (még azok is, akik amúgy a telet nem), mert jó a hangulat, együtt a család, megy az evés- ivás és ilyenkor nagy alkalom van arra, hogy ajándékokat vegyünk az ismerőseinknek. S az üzletek ezt az ajándékvásárlási lázat és a karácsonyhoz kapcsolódó készülődést lovagolják meg és ezért kezdődik el egyes üzletekben a karácsonyra való készülődés már nyár végén is.

Persze, szerintem nincs olyan nagy gond ezzel, én már nézegettem az elmúlt hetekben ajándékokat a szeretteimnek, de megvenni csak októberben szeretném majd azokat. Én úgy vagyok vele, hogy jobb időben készülődni erre a nagy, meghitt és hangulatos ünnepre (ami, valljuk be, elég sok embernek az év fénypontját jelenti), mintsem az utolsó napokra hagyni a lázas, feszült bevásárlást.

Viszont ennek ára is van, mégpedig az, hogy ha már szeptembertől hallgatom a karácsonyi dalokat és nézegetem a dekorációkat, akkor rövidesen megszokom ezeknek a látványát és a hangulata a megszokás miatt - ha nem is tűnik el, de megkopik kissé. Ezért van az, hogy a karácsonyfát nem december elején, hanem december 23-án állítjuk fel a családdal, hogy ne vesszen el az ünnepek előtt a varázsa. Az ünnepek után már nincs (legalábbis számomra) hangulata a karácsonyfának és az ünnepi dekorációnak, emiatt január első napjaiban eltesszük azokat.

2019. szept. 8. 16:00
 3/7 anonim ***** válasza:
19%
Felgyorsult a világunk. Én, mire odaérek (dec. 24-25...),már elmegy a kedvem.
2019. szept. 8. 19:50
 4/7 anonim ***** válasza:
69%
Giccs kultusz drágán .
2019. szept. 8. 20:03
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Én még nem láttam sehol sem.

Viszont az én hangulatom nem is befolyásolja.

Korábban kezdik, mint máskor, de nem foglalkozom vele különösebben. Nekem a hangulatot az otthon, a család adja meg, nem azt, hogy x bevásárlóközpontban mi van vagy mi nincs.

2019. szept. 9. 09:11
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
A karácsony ma már nagyrészt a kereskedőkről szól. Mondom ezt kereskedőként. Nekem sem tetszik ez. A legtöbb helyen már alig várják, hogy pakolhassák ki a díszeket, mert mindent jobban el lehet adni a "szeretet érzésébe" csomagolva.
2019. szept. 9. 11:30
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

Pénz, pénz, pénz.

Mire odajutsz vásárolj minél többet.

Ha csak decemberben raknák ki a karácsonyi cuccokat, kevesebb fogyna.

2019. szept. 9. 11:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!