Én mindig méteres kalácsot, vagy kuglofot vagy egy egyszerű piskóta tésztát felturbozva (gyümölcs, magvak vagy csoki bele vagy akár mind) sütöttem.
Bár a kokusztekercs, vagy a majomkenyér nálunk egész éves mulatság tehát akár azt is.
Ezen még eddig nem gondolkodtam. :)
Én ilyenkor pogácsát mindig szoktam, mert a sok édes mellett az iszogatáshoz sokszor valami sós esik a legjobban.
Gyakran sütök húsvétkor macskaszemet, ez valamiért nálunk ilyen húsvéti süti lett. Vendégváráshoz is jó választás szerintem, mert mutatós.
Jó lehet ilyenkor a linzer, több napig eláll, nincs vele macera, vendégek gyors bekapnak egy-kettőt belőle.
Répatorta vagy répás muffin is jó, azt lehet dekorálni mondjuk marcipánnyuszival, marcipánrépával, igazi húsvéti feeling-je lesz.
Örök kedvenc a mézes krémes.
Valamilyen csokisat biztos fogok sütni, mert nálunk az a legkelendőbb, például néger kocka.
Raffaello golyókon gondolkodok most, mert azt nagyon rég csináltam, gyorsan megvan és nagy sikere szokott lenni.
Max háromfélét szoktam egyébként sütni, csak most sok minden eszembe jutott :)
Én valszeg nem fogok sütni (nem akarom, hogy anyám kötekedjen velem), de amiket mostanság elsődlegesen nagyon kívánok: túrós pogácsa, zserbó
És később még mondjuk következő, vagy azutáni héten sütnék repülőkrémest. Amúgy anyám valszeg fog valamit sütni, talán szilvás pitét, vagy diós kiskiflit. Amúgy nemtom, lehet , hogy tök mást tervez. De valamit ilyenkor szokott csinálni, csak nem biztos, hogy pont azt , amire vágyok
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!