Kezdőoldal » Ünnepek » Húsvét » Milyen süteményeket sütsz...

Milyen süteményeket sütsz Húsvétra?

Figyelt kérdés

2018. márc. 25. 11:16
1 2
 1/12 Saku14 ***** válasza:
77%
2018. márc. 25. 12:32
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Linzer és kalács :) talán még kókuszgolyó
2018. márc. 25. 15:22
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
Repatorta lesz, illetve bonbont és truffelt készítek majd
2018. márc. 25. 15:33
 4/12 anonim válasza:
100%

Én mindig méteres kalácsot, vagy kuglofot vagy egy egyszerű piskóta tésztát felturbozva (gyümölcs, magvak vagy csoki bele vagy akár mind) sütöttem.

Bár a kokusztekercs, vagy a majomkenyér nálunk egész éves mulatság tehát akár azt is.

2018. márc. 25. 16:52
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
csokitortát
2018. márc. 25. 18:15
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

Ezen még eddig nem gondolkodtam. :)

Én ilyenkor pogácsát mindig szoktam, mert a sok édes mellett az iszogatáshoz sokszor valami sós esik a legjobban.

Gyakran sütök húsvétkor macskaszemet, ez valamiért nálunk ilyen húsvéti süti lett. Vendégváráshoz is jó választás szerintem, mert mutatós.

Jó lehet ilyenkor a linzer, több napig eláll, nincs vele macera, vendégek gyors bekapnak egy-kettőt belőle.

Répatorta vagy répás muffin is jó, azt lehet dekorálni mondjuk marcipánnyuszival, marcipánrépával, igazi húsvéti feeling-je lesz.

Örök kedvenc a mézes krémes.

Valamilyen csokisat biztos fogok sütni, mert nálunk az a legkelendőbb, például néger kocka.

Raffaello golyókon gondolkodok most, mert azt nagyon rég csináltam, gyorsan megvan és nagy sikere szokott lenni.

Max háromfélét szoktam egyébként sütni, csak most sok minden eszembe jutott :)

2018. márc. 25. 19:38
 7/12 anonim ***** válasza:
100%
Nem visszük túlzásba a sütögetést. Én csokis muffint készítek, ma párom meg sörkiflit fog csinálni hogy legyen sós is. Kalácsot azt kapunk majd a szüleimtől amit anyám fog megsütni. Meg mi alapból Húsvét hétfőjén elmegyünk párom testvéréjékhez, mert már nagyon régen találkoztunk, mivel messze laknak és karácsony óta nem volt olyan szabad hétvégénk amikor mindannyian ráértünk volna. Mivel a Húsvét utáni munkanapon mindketten szabin leszünk így lehet akkor is elmegyünk valahova csavarogni ha jó idő lesz. Azért nem sütünk, főzünk, mert vendégségbe anyámék jönnek Húsvét vasárnap, párom szülei meg alapból ott laknak a testvére szomszédjába így akkor ott ilyen összejövetel féle lesz. Locsolkodás nálunk már évek óta nem divat, tehát én nem várok egy locsolót sem, tojást sem festek, meg semmi hasonlót mert számomra a Húsvét már em olyan nagy ünnep. Ilyenkor mi többnyire családdal szoktunk kirándulni vagy más közös programokat csinálunk, főleg ha jó, kellemes idő van a szabadban.
2018. márc. 25. 21:00
 8/12 A kérdező kommentje:
Köszi mindenki! Ezt a macskaszem nevű sütit kipróbálom, nagyon jól hangzik. Ém 3 félét sütök, sajtos rúd, málnatorta, isler.
2018. márc. 26. 10:53
 9/12 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk szokás ilyenkor a bejgi. Ezenkívül egy gyümölcsös torta lesz még.
2018. márc. 26. 13:52
 10/12 anonim ***** válasza:

Én valszeg nem fogok sütni (nem akarom, hogy anyám kötekedjen velem), de amiket mostanság elsődlegesen nagyon kívánok: túrós pogácsa, zserbó

És később még mondjuk következő, vagy azutáni héten sütnék repülőkrémest. Amúgy anyám valszeg fog valamit sütni, talán szilvás pitét, vagy diós kiskiflit. Amúgy nemtom, lehet , hogy tök mást tervez. De valamit ilyenkor szokott csinálni, csak nem biztos, hogy pont azt , amire vágyok

2018. márc. 26. 13:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!