Miért lett munkaszüneti/ünnepnap a Nagypéntek Magyarországon?
Figyelt kérdés
Eddig nem volt az.2017. ápr. 14. 09:45
1/7 Alain Delon válasza:
Van egy olyan teória, hogy jövőre pont azon a napon lesz a FIDESZ születésnapja, és azért.
2/7 A kérdező kommentje:
Hát, elnézve, mi folyik, akár még valós is lehet ez a teória. :p
2017. ápr. 14. 10:21
3/7 anonim válasza:
Mert így akarják megnyerni a szavazatokat egyes emberektől akik csak azt a minimális jót nézik a sok aljas szemét húzáson kívül. Egyébként sok helyen ünnepnap ez már régóta, így szerintem nincs is azzal baj hogy mi is megkaptuk. Amúgy is kevés fizetett ünnepünk van egy évben és én úgy gondolom ennyi jár.
4/7 anonim válasza:
A törvénymódosítási javaslat szerint:
„ÁLTALÁNOS INDOKOLÁS
A nagypéntek a keresztény liturgiában a húsvét előtti péntek, amelyen a keresztények Jézus Krisztus kínszenvedéséről, kereszthaláláról és temetéséről emlékeznek meg.
A törvényjavaslat – a munkaszüneti nappá nyilvánítással – a nagypéntek méltó megünneplését segíti elő.”
Lásd: [link]
Hogy miért most, arra vonatkozóan találgatások vannak.
5/7 anonim válasza:
Miért ne? Sok országban eddig is az volt. Gondolom, innen jött az ötlet.
6/7 anonim válasza:
Munkaszünetinap az irodistának....
Emelett ezer olyan ember irhat ide, aki ma is dolgozik, vagy holnap kell neki...
7/7 A kérdező kommentje:
Én például holnap dolgozom, meg vasárnap és hétfőn is. Ma csak azért nem, mert péntekenként vagyok szabadnapos, de semmi köze ahhoz, hogy munkaszüneti nap lett.
2017. ápr. 14. 12:55
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!