Megpróbáltad már itt a Gyakorikérdések.hu -n a keresőbe ezt a kérdést beírni?
Ha nem, - öreg hiba.
Tessék:
Munkaszüneti napok 2017. évben
2017. január 1. vasárnap, Új Év első napja
2017. március 15. szerda, Nemzeti Ünnep
2017. április 14. péntek, Nagypéntek
2017. április 17. hétfő, Húsvét hétfő (hosszú hétvége)
2017. május 1. hétfő, Munka Ünnepe (hosszú hétvége)
2017. június 5. hétfő, Pünkösd hétfő (hosszú hétvége)
2017. augusztus 20. vasárnap, Államalapítás Ünnepe
2017. október 23. hétfő, 1956-os Forradalom Ünnepe (hosszú hétvége)
2017. november 1. szerda, Mindenszentek napja
2017. december 24. vasárnap, Szenteste
2017. december 25-26. hétfő és kedd, Karácsony (hosszú hétvége)
2018. január 1. hétfő, Új Év első napja
Hogy ezévben munkaszüneti nap lesz-e, azt még csak tippelni lehet. Úgy tippelem, igen.
Hogy milyen korú hiba (öreg e, vagy fiatal) nem a GYK-n eddig megjelentekből tájékozódni, azt nem tudom. Nem tudom azt sem, hogy milyen jogszabállyal alátámasztott forrásból származik a felsorolás?
Úgy tudom, hogy még nincs megjelent jogszabály, ami tartalmazná, hogy nagypéntek munkaszüneti nap, és az ezáltal érintett jogszabályok sem tartalmazzák.
(Ha tévedek, lehet cáfolni: jogszabályhely, Magyar Közlöny, stb.)
Egyelőre úgy áll a helyzet, hogy az országgyűlés 2017. március 7-én, többségi szavazattal elfogadta a nagypéntek munkaszüneti nappá nyilvánítását, és az ezzel kapcsolatos öt törvény adott helyeinek módosítását:
Az elfogadott T/12969/13-as javaslat záró rendelkezése szerint „Ez a törvény a kihirdetését követő nyolcadik napon lép hatályba”.
[link] , alul.
Kihirdetni a Magyar Közlönyben kell, és azután nyolc nap múlva lép hatályba. A Magyar Közlönyben még nem találtam, de április 14-ig még 34 nap van hátra. Esélyes, hogy már ezévben munkaszüneti nap lesz.
A gyakorlatban, a kérdezett Munka Törvénykönyve módosításán, illetve a további négy törvény módosításán kívül még számos változatást igényel: tömegközlekedés, fizetős parkolás, üzletek nyitva tartása, szolgálati beosztás, munkaügyi és ~bér elszámolás, stb.
Már kb. egy hete erről beszél a TV1, hogy el van döntve, ...
munkaszüneti napnak van nyilvánítva.
Megszavazták.
7#7-es nek.
Komolyan e gondoltam?
Áhh csak vicc volt.
:D
Amit ide linkeltél, azt épp én írtam.
A kérdés lett 2X feltéve. (csak más metódusban)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!