Kezdőoldal » Ünnepek » Húsvét » Az iskolában lesz egy saláta...

Az iskolában lesz egy saláta készítő verseny! A húsvéttal kapcsolatban kell salátákat készíteni olyanokat amiket a nyúl is megeszik! Írjatok recepteket?!

Figyelt kérdés

előre is köszi!

és normális válaszokat!!!



2013. nov. 12. 15:43
1 2
 11/15 anonim válasza:

Khmm... a kérdésben szerepelt, hogy "amiket a nyúl is megeszik" a nyúl nem ehet majonézt oliva olajat... stb.

ami nem ajánlott a nyusziknak, azok az egzotikus, déli gyümölcsök. pl.: dinnye, ananász, szőlő, kiwi... stb. olyan zöldségek, gyümölcsök adhatók amik pl.: hazánkban megteremnek: fejes saláta, retek, s.répa, alma, körte, uborka stb.


Ezeket felszeled, >< kevered és dobd a nyulak elé... nem hagynak semmit ;)

2013. nov. 16. 11:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/15 A kérdező kommentje:
:)
2013. nov. 17. 10:07
 13/15 anonim válasza:
hát az iskolád nagyon beteg :))))))))))))
2013. dec. 2. 15:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/15 anonim ***** válasza:

Az én többek által világbajnor receptem salátára:

-zöldségek (tök mindegy mi, csak jó sok legyen, lehetőleg kevés olyannal, aminek saját leve van mint pl a paradicsom)

esetleg sajt darabok :)


ÖNTET:

-1 nagy doboz tejföl

-1 kis doboz kefír

-1 csipet cukor

-2-3 csepp citromlé

-kb 1 teáskanálnyi majonéz

-kb 1 teáskanálnyi mustár

-bors, lehetőleg frissen őrölve, vagy törve

-kakukkfű

-petreszelyem

-bazsalikom

-kiegészíthető fokhagymával (2 gerezd)


A fűszerek lehetnek akár frissek, akár szárítottak is.

Nagyon fontos, hogy minden egyes hozzávaló után kóstoljuk meg! Az a lényeg, hogy úgy legyen eltalálva, hogy minden érződjön, de semmi ne nyomja el a többit. Ez főleg a mustár és majonéz esetében lényeges! Kezdjük kicsivel, és ha nem érezni tegyünk bele többet. Óvatosan, mert ha túladagoljuk, szinte lehetetlen elnyomni az ízét (max több tejföllel+kefírrel). Fűszereknél a bors, a kakukkfű, és a fokhagyma az ami egy kicsit erősebben ki kell, hogy érződjön, de ezek se nyomjanak el minden mást!


Ha nincs kedved a fűszerezéssel bajlódni, akkor jó megoldás Kotányi-féle Provence fűszerkeverék.

NEM a csirkére való! Hanem a zöldfűszer!!!


Másik recept. kicsit nem hagyományos:

1 csomag tésztát megfőzni leszűrni, közé borítani tetszés szerinti megpárolt mirelit zöldségeket (borsó, kukorica, bébirépa, brokkoli, akármi. lényeg hogy enyhén ropogós maradjon a párolásnál. Két perc forróvíz elég nekik!), nyakon önteni az előbbi öntet változatával: Zöldfűszerek, kefír, fokhagyma kihagy, marad a tejföl, mustár, majonéz, bors, citrom, cukor. Kicsit több mustár és bors kell bele. Hidegen tálaljuk :) Ennyi :)


jó szórakozást! :)

2013. dec. 3. 08:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/15 A kérdező kommentje:
nagyon szépen köszönöm(utolsó) itthon elfogom készíteni nagyon jól hangzik!!!
2013. dec. 8. 19:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!