Az iskolában lesz egy saláta készítő verseny! A húsvéttal kapcsolatban kell salátákat készíteni olyanokat amiket a nyúl is megeszik! Írjatok recepteket?!
előre is köszi!
és normális válaszokat!!!
Khmm... a kérdésben szerepelt, hogy "amiket a nyúl is megeszik" a nyúl nem ehet majonézt oliva olajat... stb.
ami nem ajánlott a nyusziknak, azok az egzotikus, déli gyümölcsök. pl.: dinnye, ananász, szőlő, kiwi... stb. olyan zöldségek, gyümölcsök adhatók amik pl.: hazánkban megteremnek: fejes saláta, retek, s.répa, alma, körte, uborka stb.
Ezeket felszeled, >< kevered és dobd a nyulak elé... nem hagynak semmit ;)
Az én többek által világbajnor receptem salátára:
-zöldségek (tök mindegy mi, csak jó sok legyen, lehetőleg kevés olyannal, aminek saját leve van mint pl a paradicsom)
esetleg sajt darabok :)
ÖNTET:
-1 nagy doboz tejföl
-1 kis doboz kefír
-1 csipet cukor
-2-3 csepp citromlé
-kb 1 teáskanálnyi majonéz
-kb 1 teáskanálnyi mustár
-bors, lehetőleg frissen őrölve, vagy törve
-kakukkfű
-petreszelyem
-bazsalikom
-kiegészíthető fokhagymával (2 gerezd)
A fűszerek lehetnek akár frissek, akár szárítottak is.
Nagyon fontos, hogy minden egyes hozzávaló után kóstoljuk meg! Az a lényeg, hogy úgy legyen eltalálva, hogy minden érződjön, de semmi ne nyomja el a többit. Ez főleg a mustár és majonéz esetében lényeges! Kezdjük kicsivel, és ha nem érezni tegyünk bele többet. Óvatosan, mert ha túladagoljuk, szinte lehetetlen elnyomni az ízét (max több tejföllel+kefírrel). Fűszereknél a bors, a kakukkfű, és a fokhagyma az ami egy kicsit erősebben ki kell, hogy érződjön, de ezek se nyomjanak el minden mást!
Ha nincs kedved a fűszerezéssel bajlódni, akkor jó megoldás Kotányi-féle Provence fűszerkeverék.
NEM a csirkére való! Hanem a zöldfűszer!!!
Másik recept. kicsit nem hagyományos:
1 csomag tésztát megfőzni leszűrni, közé borítani tetszés szerinti megpárolt mirelit zöldségeket (borsó, kukorica, bébirépa, brokkoli, akármi. lényeg hogy enyhén ropogós maradjon a párolásnál. Két perc forróvíz elég nekik!), nyakon önteni az előbbi öntet változatával: Zöldfűszerek, kefír, fokhagyma kihagy, marad a tejföl, mustár, majonéz, bors, citrom, cukor. Kicsit több mustár és bors kell bele. Hidegen tálaljuk :) Ennyi :)
jó szórakozást! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!